Credit vai Debit korttiCredit vai Debit Kumpi kortti sopii sinulle parhaiten

Kun puhumme päivittäisistä raha-asioista, kaksi termiä nousevat usein esiin: credit ja debit. Nämä kaksi sanaa viittaavat erilaisiin maksukortteihin, joita käytämme ostosten tekemiseen tai käteisen nostamiseen. Mutta mitä eroa näillä korteilla oikein on? Tämä on kysymys, johon pyrimme vastaamaan tässä johdannossa.

Maksukortit ovat olennainen osa nykypäivän taloutta, ja useimmat ihmiset käyttävät niitä päivittäin. Kuitenkin credit- ja debit-korttien väliset eroavaisuudet voivat olla hämmentäviä. Molemmat korttityypit tarjoavat mahdollisuuden tehdä ostoksia tai nostaa käteistä, mutta niiden toimintaperiaatteet ja käyttöehdot vaihtelevat.

Debit-kortti on suoraan yhteydessä kortinhaltijan pankkitiliin. Kun teet ostoksen debit-kortilla, varat siirretään suoraan tililtäsi kauppiaalle. Toisaalta credit-kortilla tehtäessä ostoksia, pankki tai luottoyhtiö lainaa sinulle rahaa ostoksen tekemiseksi. Tämä summa tulee maksaa takaisin sovitussa aikataulussa.

Tässä johdannossa tarkastelemme credit- ja debit-korttien erityispiirteitä, niiden hyötyjä ja haittoja sekä sitä, milloin kumpaakin korttityyppiä kannattaa käyttää. Pyrimme antamaan kattavan kuvan siitä, miten nämä kortit toimivat ja miten ne voivat parhaiten palvella sinua omissa raha-asioissasi.

Credit vai Debit – Miten valita oikea kortti?

Valinta debit- ja credit-kortin välillä ei ole aina helppo. Molemmilla korteilla on omat etunsa ja haittansa, ja niiden käyttötarkoitukset vaihtelevat. Tässä artikkelissa käydään läpi, minkälaista kulutusta debit- ja credit-kortit palvelevat parhaiten ja miksi debit-kortti voi olla fiksumpi valinta arjen ostoksissa.

Minkälaista kulutusta debit- ja credit-kortit palvelevat parhaiten?

Debit-kortti eli pankkikortti on kortti, jolla maksat ostokset suoraan pankkitililtäsi. Tämä tarkoittaa, että sinulla on oltava tililläsi rahaa tehdäksesi ostoksia. Debit-kortti on kätevä arjen ostoksissa, kuten ruokaostoksissa tai bensiiniasemalla, koska se veloittaa ostokset yhteydessä tililtäsi.

Credit-kortti eli luottokortti sen sijaan mahdollistaa ostosten tekemisen luotolla. Saat siis ostoksesi heti, mutta maksat ne myöhemmin. Luottokortit sopivat erityisen hyvin suurempiin ostoksiin tai esimerkiksi matkustamiseen ulkomailla. Mikäli harkitset luottokortin hankkimista, tutustu huolellisesti eri vaihtoehtoihin ja niiden ehtoihin.

Miksi debit-kortti voi olla fiksumpi valinta arjen ostoksissa?

Debit-kortin suurin etu on sen yksinkertaisuus: mitä ostokset maksavat, sen verran ne veloitetaan tililtäsi. Tämän ansiosta debit-kortin käyttäminen auttaa pitämään kulut kurissa, koska et voi käyttää enempää rahaa kuin sinulla on tililläsi.

Credit-kortin käyttöön liittyy aina luottoa, joka tulee maksaa takaisin. Joskus luottokortin käyttö voi johtaa velkaantumiseen, jos luoton maksaminen unohtuu tai tulee yllättäviä menoja. Tästä syystä debit-kortti on usein fiksumpi valinta arjen ostoksissa.

On myös hyvä muistaa, että korttia valitessa kannattaa ottaa huomioon omat tarpeet ja elämäntilanne. Esimerkiksi suurempia hankintoja, kuten piharemonttia varten otettavaa lainaa, varten voi olla järkevämpää hakea luottokortti, jossa on koroton maksuaika.

Credit-kortin ominaisuudet

Miksi credit-kortilla maksaminen on turvallisempaa?

Kun käytät credit-korttia, turvallisuus on yksi sen suurimmista eduista. Credit-kortilla maksaminen on turvallisempaa kuin debit-kortilla, koska et ole suoraan yhteydessä pankkitilisi kanssa. Jos korttisi joutuisi vääriin käsiin, sinun ei tarvitse murehtia, että varat voitaisiin viedä suoraan pankkitililtäsi. Credit-kortilla maksaminen tarjoaa lisäsuojaa, koska Visa tai Mastercard, riippuen korttisi tyypistä, suojelee sinua mahdollisilta väärinkäytöksiltä.

Mitä etuja credit-kortin luotto-ominaisuus tarjoaa?

Credit-kortin luotto-ominaisuus tarjoaa monia etuja. Ennen kaikkea, se antaa sinulle mahdollisuuden tehdä ostoksia, vaikka sinulla ei olisi heti tarvittavaa rahamäärää tililläsi. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun tarvitset lainaa pintaremonttiin ja haluat jakaa kustannukset useammalle kuukaudelle. Luotto-ominaisuus antaa sinulle myös joustavuutta maksaa laskusi, mikäli taloudellinen tilanteesi muuttuu äkillisesti. Esimerkiksi, jos tarvitset lainaa äkkiä, credit-kortti voi olla hyvä vaihtoehto.

Credit-kortin luotto-ominaisuus antaa sinulle myös mahdollisuuden kerätä bonuksia ja pisteitä, joita voit käyttää tulevaisuudessa. Joten, seuraavan kerran kun mietit credit vai debit-korttia, muista nämä edut ja harkitse credit-kortin käyttöä.

Debit-kortin ominaisuudet

Debit-kortin tunnusomaisimpiin piirteisiin kuuluu sen kätevyys ja helppokäyttöisyys. Debit-kortilla maksat pankkitililtä suoritettavat ostokset ja palvelut ilman erillistä laskutusta tai luottokäsittelyä. Tämä tarkoittaa, että debit-kortti on kuin käteinen, mutta digitaalisessa muodossa.

Voiko debit-kortilla tehdä ostoksia ulkomailla?

Kyllä, debit-kortilla voi tehdä ostoksia ulkomailla. Tämä on mahdollista, koska kortti toimii kansainvälisesti. Kuitenkin, mikäli debit-kortin käyttö ulkomailla herättää kysymyksiä tai epävarmuutta, kannattaa aina ottaa yhteyttä omaan pankkiin ennen matkaa.

Lue myös  Puutarhalaina – Rahoita unelmiesi puutarha helposti

Miksi debit-kortti on usein paras valinta nuorille ja opiskelijoille?

Debit-kortti on usein paras valinta nuorille ja opiskelijoille monista syistä. Ensinnäkin, debit-kortilla ei voi kuluttaa enemmän rahaa kuin mitä tilillä on. Tämä auttaa opiskelijoita ja nuoria hallitsemaan budjettiaan ja välttämään ylivelkaantumista.

Toiseksi, debit-kortin avulla voi suorittaa ostoksia ja nostaa käteistä missä tahansa maailmassa. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon ulkomailla opiskeleville tai matkustaville nuorille.

Kolmanneksi, debit-kortin käyttö opettaa nuoria ja opiskelijoita vastuulliseen rahankäyttöön. He oppivat ymmärtämään, että rahatilanne on suoraan yhteydessä heidän kulutustottumuksiinsa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, mökki- tai opintolainan hakeminen on helpompaa, kun on jo debit-kortti. Tämä johtuu siitä, että pankit näkevät debit-kortin käyttäjät vastuullisina asiakkaina, jotka hallitsevat raha-asiansa.

Samoin, debit-kortti on hyvä vaihtoehto pienempien lainojen hakemiseen. Debit-kortin käyttäjänä voit osoittaa pankille, että osaat hallita rahojasi ja maksaa laskusi ajallaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että debit-kortti on erinomainen valinta nuorille ja opiskelijoille. Debit-kortti auttaa heitä hallitsemaan budjettiaan, oppimaan vastuullista rahankäyttöä ja valmistautumaan tulevaisuuden rahoitustarpeisiin.

Credit- ja Debit-korttien yhdistäminen

Mitä hyötyä on yhdistelmäkortista?

Yhdistelmäkortti tuo mukanaan useita etuja. Credit ja Debit yhdistettynä yhteen korttiin tarkoittaa, että voit tehdä sekä luotto- että pankkikorttiostoksia samalla kortilla. Tämä vähentää korttien määrää lompakossa ja tekee kortin käytöstä sujuvampaa. Yhdistelmäkortin avulla pystyt hallinnoimaan rahankäyttöäsi paremmin, sillä voit päättää itse, milloin käytät luottoa ja milloin rahat veloitetaan suoraan pankkitililtä. Käteistä ei tarvitse enää kantaa mukana, sillä yhdistelmäkortilla voi tehdä ostoksia tai nostaa käteistä.

Miten yhdistelmäkortti toimii käytännössä?

Yhdistelmäkortin käyttö on yksinkertaista. Kun teet ostoksia, voit valita maksatko Credit tai Debit -toiminnolla. Debit tarkoittaa, että rahat veloitetaan suoraan pankkitililtä. Credit taas tarkoittaa, että ostoksesi menevät luotolle, joka maksetaan myöhemmin. Maksutapa valitaan maksupäätteellä ostoksen yhteydessä. Mikäli haluat käyttää luottoa, valitse Credit. Jos taas haluat, että rahat veloitetaan suoraan pankkitililtä, valitse Debit.

Käytännössä yhdistelmäkortin avulla voit hallita talouttasi paremmin. Esimerkiksi, jos haluat tehdä suuremman ostoksen, mutta et halua veloittaa sitä suoraan pankkitililtä, voit käyttää Credit-toimintoa. Tällöin voit maksaa ostoksen osissa ja välttää tilanteen, jossa pankkitilisi saldo putoaa äkillisesti. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun haluat lainata ilman piilokuluja.

Toisaalta, jos haluat pitää taloutesi tiukemmassa kontrollissa, voit käyttää Debit-toimintoa ja varmistaa, että rahat veloitetaan suoraan pankkitililtä. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun haluat yhdistää lainasi ja hallita talouttasi paremmin.

Yhdistelmäkortti on siis joustava ratkaisu, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Olipa tarpeesi mikä tahansa, yhdistelmäkortti tarjoaa ratkaisun – aina 700 euron lainasta suurempiin hankintoihin.

Credit- ja Debit-korttien kustannukset

Kuinka paljon credit-kortin luotto-ominaisuuden käyttö maksaa?

Credit-kortin luotto-ominaisuuden käyttökustannukset voivat vaihdella kortin myöntäjästä ja korttityypistä riippuen. Usein credit-kortin luotto-ominaisuuden käyttöön liittyy korko, joka määräytyy luoton määrän ja takaisinmaksuajan perusteella. Korko lasketaan luoton käyttöön otetusta määrästä, ja se lisätään luoton kokonaissummaan. Mikäli luottoa ei makseta takaisin sovitussa ajassa, saattaa kortin myöntäjä periä myöhästymismaksuja. Lisäksi jotkin pankit ja luottolaitokset perivät kuukausi- tai vuosimaksun credit-kortista.

Onko debit-kortin käyttö aina ilmaista?

Debit-kortin käyttö ei välttämättä ole aina ilmaista. Kortin käytöstä saatetaan periä esimerkiksi palvelumaksuja tai muita kuluja. Palvelumaksut voivat liittyä esimerkiksi kortin uusimiseen tai korvaamiseen, ja ne voivat vaihdella pankista toiseen. Lisäksi jotkin pankit saattavat periä maksun debit-kortilla tehdyistä nostoista tai maksuista ulkomailla. Debit-kortin käyttökustannukset kannattaa aina tarkistaa omasta pankista tai kortin myöntäjältä.

On tärkeää huomioida, että credit- ja debit-korttien kustannukset voivat vaihdella merkittävästi eri pankkien ja luottolaitosten välillä. Siksi on suositeltavaa vertailla eri korttien kustannuksia ja ehtoja ennen kortin hankkimista.

Credit- ja Debit-korttien hankkiminen

Miten credit- tai debit-kortin hankkiminen käytännössä tapahtuu?

Credit- tai debit-kortin hankkiminen on helppoa. Yhteydessa pankkiin, voit avata pankkitilin ja hakea korttia. Pankki käy läpi hakemuksesi ja tarkistaa luottotietosi. Mikäli kaikki on kunnossa, saat korttisi postitse kotiisi. Kortti on yleensä aktivoitava ennen käyttöä, ja tämä tapahtuu yleensä pankin verkkopalvelussa tai soittamalla pankkiin.

Lue myös  Energiaremonttilaina – rahoita energiatehokkuutesi parannus

Miten valita oikea kortti omiin tarpeisiin?

Valitessasi debit- tai credit-korttia, on tärkeää ottaa huomioon elämäntilanteesi ja taloudelliset tarpeesi. Debit-kortti sopii sinulle, jos haluat käyttää vain oman pankkitilisi varoja ja välttää velkaantumista. Se on kätevä arjen ostoksissa ja auttaa sinua pitämään kulut kurissa. Credit-kortti puolestaan tarjoaa enemmän joustavuutta ja mahdollistaa ostosten tekemisen luotolla. Se voi olla hyödyllinen esimerkiksi matkustaessa tai suurempia hankintoja tehdessä. Credit-korttiin liittyy usein myös erilaisia etuja, kuten bonuspisteitä tai matkavakuutuksia.

Jos olet esimerkiksi harkitsemassa mopon tai skootterin hankintaa, credit-kortti voi olla hyvä valinta. Sen avulla voit jakaa hankinnan kustannukset useammalle kuukaudelle. Toisaalta, jos suunnittelet suurempaa hankintaa, kuten asunnon remontointia, voit harkita 50000 euron lainaa. Tällöin credit-kortti voi olla hyvä lisä lainan rinnalle.

Muista, että kortin valintaan vaikuttaa myös kortin vuosimaksu ja mahdolliset muut kulut. Joten vertaile eri korttivaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksentekoa.

Credit- ja Debit-korttien turvallisuus

Maksaessa kortilla, olipa kyse sitten credit tai debit kortista, on tärkeää tietää, miten suojautua korttivarkauksilta ja huijauksilta. Korttitietojen väärinkäyttö voi johtaa taloudelliseen menetykseen ja päänvaivaan, joten on parempi olla varuillaan ja suojata itsensä mahdollisimman hyvin.

Miten suojautua korttivarkauksilta ja -huijauksilta?

Ensimmäinen askel korttivarkauksilta suojautumisessa on korttitietojen huolellinen suojaaminen. Älä koskaan jätä korttiasi valvomatta ja pidä huoli, että korttinumero tai CVV-koodi eivät ole näkyvissä muille. Myös verkkokaupassa asioitaessa on syytä varmistaa, että sivusto on luotettava ja turvallinen.

Korttihuijauksissa yleinen keino on niin kutsuttu phishing, jossa huijari yrittää saada uhrin antamaan korttitietonsa väärennetyllä sivustolla tai sähköpostitse. Tällaisissa tilanteissa on tärkeä muistaa, että pankki tai luottokorttiyhtiö ei koskaan pyydä korttitietoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Huijausyrityksiä voi ilmetä myös esimerkiksi puhelimitse, jossa soittaja esittäytyy pankin tai luottokorttiyhtiön edustajaksi. Tällöin on hyvä muistaa, ettei credit tai debit kortin PIN-koodia tule koskaan luovuttaa kenellekään.

Mikä on kortin katoamis- ja varkausturva?

Kortin katoamis- ja varkausturva tarkoittaa sitä, että credit tai debit kortin katoamisen tai varkauden sattuessa kortin omistaja ei ole vastuussa väärinkäytöstä, mikäli kortti on heti ilmoitettu kadonneeksi tai varastetuksi. Kortin katoamis- ja varkausturvaan kuuluu myös se, että pankki tai luottokorttiyhtiö korvaa väärinkäytöstä aiheutuneet kulut tietyin ehdoin.

Kortin katoamis- ja varkausturvaan liittyy kuitenkin joitakin ehtoja. Esimerkiksi jos kortin PIN-koodi on annettu ulkopuoliselle tai jos korttia on käytetty huolimattomasti, ei korvausta välttämättä saa. Siksi onkin tärkeää pitää huolta kortista ja sen tiedoista.

Kun otat käyttöösi uuden credit tai debit kortin, kannattaa tutustua myös siihen, mitä kortin katoamis- ja varkausturva sisältää. Lainapaikka.fi:n pikalainavertailu auttaa sinua löytämään parhaat ehdot omaan tilanteeseesi.

Credit vai Debit – mikä on paras valinta sinulle?

Valinta credit ja debit kortin välillä on yksilöllinen päätös, joka riippuu monista tekijöistä. Tärkeintä on ymmärtää, miten molemmat korttityypit toimivat ja miten ne voivat parhaiten palvella sinun taloudellisia tarpeitasi.

Debit-kortti on suora yhteys pankkitilillesi. Kun teet ostoksia debit-kortilla, rahat veloitetaan välittömästi tililtäsi. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee olla tietoinen tilisi saldoista ja varmistaa, että sinulla on tarpeeksi rahaa tililläsi ennen ostoksen tekemistä. Debit-kortti on hyvä valinta, jos haluat pitää menosi tiukasti hallinnassa ja välttää velkaantumista.

Credit-kortti sen sijaan antaa sinulle mahdollisuuden ostaa nyt ja maksaa myöhemmin. Laskutus tapahtuu kuukausittain ja sinulla on mahdollisuus maksaa joko koko saldo kerralla tai jakaa maksut useammalle kuukaudelle. Mikäli valitset jälkimmäisen, sinun tulee maksaa korkoa avoimelle saldolle. Credit-kortti voi olla hyvä valinta, jos tarvitset joustavuutta taloudellisissa päätöksissäsi tai haluat kerätä bonuksia ja pisteitä korttiostoksistasi.

On myös syytä huomata, että credit-kortilla on usein paremmat turvatoimet kuin debit-kortilla. Jos korttisi katoaa tai varastetaan, sinulla on usein parempi suojautuminen credit-kortilla kuin debit-kortilla. Tämä voi olla merkittävä tekijä korttityypin valinnassa.

Molemmilla korttityypeillä on omat etunsa ja haittansa, ja molemmat voivat olla hyödyllisiä eri tilanteissa. Sinun tulee arvioida omia taloudellisia tarpeitasi ja tottumuksiasi ennen päätöksen tekemistä. Esimerkiksi, jos suunnittelet suurempaa hankintaa, kuten remonttilainaa, credit-kortti voi tarjota sinulle tarvittavan joustavuuden.

Lue myös  Mitä sinun tulee tietää uudesta luottotietolaista

Muista, että tärkeintä on tehdä tietoinen päätös ja valita kortti, joka palvelee parhaiten sinun taloudellisia tarpeitasi. Oli valintasi sitten debit tai credit, molemmilla korttityypeillä voit tehdä ostoksia tai nostaa käteistä helposti ja turvallisesti.

Credit vai Debit kortti

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on merkittävin ero credit- ja debit-korttien välillä?

Merkittävin ero credit- ja debit-korttien välillä on se, miten ne käsittelevät rahaa. Debit-kortti veloittaa rahat suoraan tililtäsi ostohetkellä, kun taas credit-kortti luo luoton, jonka maksat takaisin myöhemmin. Tämä tarkoittaa, että credit-kortilla voi tehdä ostoksia, vaikka tilillä ei olisi sillä hetkellä rahaa, kun taas debit-kortilla tämä ei ole mahdollista. Lisäksi credit-kortilla on usein mukana erilaisia etuja, kuten bonuspisteitä tai matkavakuutuksia, joita debit-kortit eivät tarjoa.

Miten credit- ja debit-korttien käyttö vaikuttaa talouteeni ja ostovoimaani?

Credit- ja debit-korttien käyttö voi vaikuttaa talouteesi ja ostovoimaasi monin tavoin. Debit-kortilla tehtävät ostokset veloitetaan suoraan pankkitililtäsi, joten sinulla tulee olla riittävästi varoja tililläsi kattaaksesi ostoksesi. Tämä voi auttaa sinua hallitsemaan menojasi ja pysymään budjetissasi, koska et voi kuluttaa enemmän rahaa kuin sinulla on tililläsi.Credit-kortilla voit tehdä ostoksia nyt ja maksaa ne myöhemmin. Tämä voi antaa sinulle lisää joustavuutta ja ostovoimaa, mutta se voi myös johtaa velkaantumiseen, jos et pysty maksamaan saldoasi kokonaisuudessaan joka kuukausi. Lisäksi, jos maksat vain vähimmäismäärän joka kuukausi, saatat joutua maksamaan korkeita korkoja.Credit-kortin käyttö voi myös vaikuttaa luottotietoihisi. Jos maksat laskusi ajallaan ja pidät saldosi alhaisena, se voi parantaa luottoluokitustasi. Mutta jos et pysty maksamaan laskujasi tai jos sinulla on korkea velka, se voi vahingoittaa luottoluokitustasi.On tärkeää huomata, että sekä credit- että debit-kortit voivat sisältää kuluja, kuten vuosimaksuja tai transaktiomaksuja. Nämä kulut voivat vähentää ostovoimaasi, joten on tärkeää ymmärtää ja ottaa huomioon kaikki korttiisi liittyvät kulut.

Mitä hyötyjä ja haittoja on credit-kortin käytössä verrattuna debit-korttiin?

Credit-kortin hyötyjä ovat esimerkiksi se, että se mahdollistaa ostosten tekemisen luotolla, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi suurissa hankinnoissa tai odottamattomissa menoissa. Lisäksi credit-korttiin liittyy usein erilaisia etuja, kuten bonuksia, alennuksia ja vakuutuksia. Credit-kortilla on myös mahdollista saada korotonta maksuaikaa, ja se tarjoaa lisäsuojaa petoksia vastaan.Haittoja taas ovat muun muassa se, että credit-kortilla tehdyistä ostoksista kertyy helposti velkaa, jos kortin käyttöä ei hallitse. Lisäksi credit-korttien korot voivat olla korkeita, ja korttiin voi liittyä erilaisia kuluja, kuten vuosimaksuja.Debit-kortin etuna on puolestaan se, että sillä voi tehdä ostoksia vain sen verran kuin tilillä on rahaa, eli se auttaa hallitsemaan kulutusta. Debit-kortti on myös yleensä edullisempi kuin credit-kortti, sillä siihen ei liity korkeita korkoja tai muita kuluja. Debit-kortin haittapuolena on sen sijaan se, että sillä ei saa luottoa, eli ostosten tekeminen edellyttää aina, että tilillä on riittävästi rahaa. Lisäksi debit-korttiin ei yleensä liity samanlaisia etuja kuin credit-korttiin.

Miten credit- ja debit-korttien turvallisuusominaisuudet eroavat toisistaan?

Credit- ja debit-korttien turvallisuusominaisuudet ovat pääpiirteittäin samanlaiset. Molemmat kortit sisältävät sirun ja PIN-koodin, jotka suojaavat korttia luvattomalta käytöltä. Lisäksi niissä on usein myös turvallisuusominaisuus, joka estää kortin tietojen kopioinnin.Eroja löytyy lähinnä siinä, miten korttien väärinkäytöstilanteissa toimitaan. Credit-kortin tapauksessa luottokorttiyhtiö on usein se, joka vastaa kortin väärinkäytöstä aiheutuneista kuluista. Debit-kortin tapauksessa pankki saattaa korvata väärinkäytöstä aiheutuneet kulut, mutta tämä riippuu pankista ja asiakkaan kanssa tehdyistä sopimuksista.On myös hyvä muistaa, että monissa tapauksissa credit-kortin turvallisuusominaisuudet ovat laajemmat kuin debit-kortin. Esimerkiksi useat luottokorttiyhtiöt tarjoavat asiakkailleen lisäpalveluita, kuten vakuutuksia, jotka korvaavat esimerkiksi varkauden tai vahingon sattuessa.

Voinko käyttää sekä credit- että debit-korttia ulkomailla ja miten niiden käyttö eroaa toisistaan?

Kyllä, molempia kortteja, credit- ja debit-korttia, voi käyttää ulkomailla. Käytännössä eroa ei ole, sillä molemmilla korteilla voit tehdä ostoksia ja nostaa käteistä automaateista. Erona on kuitenkin, että debit-kortilla tehtyjen ostosten rahat veloitetaan suoraan tililtäsi, kun taas credit-kortilla ostokset maksetaan luotolla, jonka maksat pankille myöhemmin. Jotkut pankit saattavat veloittaa lisämaksuja korttien käytöstä ulkomailla, joten on suositeltavaa tarkistaa omat pankkiehtosi ennen matkaa.

Samankaltaiset artikkelit