Erityisesti isojen lainasummien hankkiminen voi olla haastavaa, jos omat tulot ovat pienet. Usein tällöin suurien lainasummien hankkiminen juuri on ajankohtaista ja erilaisten hyödykkeiden hankkimisen kannalta ainoa mahdollisuus.

Tämä ongelma on havaittu lainakentällä ja sitä varten vakuudettomien lainojen myöntäjät ovat muodostaneet tavan, jolla pienituloinenkin pääsee käsiksi jopa kymmenien tuhansien eurojen kulutusluottoihin. Kyseessä on tällöin yhteisvastuullinen lainaaminen, eli lainan hakeminen yhdessä yhteishakijan kanssa. Joissakin yhteyksissä yhteishakijasta käytetään myös nimitystä rinnakkaishakija.

Yhteishakijuus tiivistettynä

 • Lainaa haetaan rinnakkaishakijan kanssa, jotta lainan saaminen olisi helpompaa
 • Saattaa vaikuttaa positiivisesti luotolle muodostuvaan korkoon
 • Lainattavat summat aina 60 000 euroon saakka
 • Yhteishakijaksi soveltuu tavallisimmin puoliso tai muu lähisukulainen
 • Molemmat hakijat vastaavat haetusta luotosta yhteisvastuullisesti
 • Jos päähakija jättää velan maksun hoitamatta, siirtyy sen maksuvelvoite suoraan toiselle hakijalle

Yhteishakijuuden lyhyt matematiikka

Ensimmäiseksi on syytä selvittää, minkä vuoksi lainanantajat suosivat yhteislainaajakäytäntöjä. Yksinkertaistettuna lainanmyöntäjä haluaa pienentää riskiään siitä, että laina jäisi hoitamatta, eli maksamatta takaisin. Kun laina maksetaan ajallaan, lainanmyöntäjä saa siitä tuloja korkojen muodossa ja sen liiketoiminta pysyy tuottavana ja tasaisena, ilman perintäprosessien haastavuuteen joutumista.

Kun lainanantaja voi rinnakkaishakijan avulla laskea riskitasoaan, eli olla varmempi lainan asiamukaisesta hoitamisesta, se voi lainata asiakkaalle rahaa pienemmän riskin periaatteella. Vakuudettomien lainojen maailmassa taas pienempi riski on synonyymi pienemmälle korolle. Eli luotonmyöntäjä voi lainata asiakkaalle rahaa pienemmällä korolla. Suomeksi sanottuna: Saat lainasi todennäköisesti halvemmalla hakiessasi sitä yhdessä yhteishakijan kanssa.

Lisäksi osa lainanantajista rajaa pidemmät laina-ajat vain sellaisien hakijoiden saataville, jotka lainaavat yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Voit siis huoletta maksella lainaasi vuosia, mikäli saat soviteltua itsellesi lähipiiristäsi rinnakkaishakijan.

Suosi vakavaraista kumppania yhteishakijaksi

Mitä vakaammalle sinun ja yhteishakijasi yhteenlaskettu taloudellinen tilanne näyttäytyy, sitä varmemmin kulutusluottoa varten laadittu hakemus menee läpi ja korkoprosentti asettuu kohtuulliselle tasolle. Kahden luottotiedottoman on turha hakea lainaa yhdessä, koska tällöin tulovakuudet eivät yhdessäkään näytä kovin kummoisilta. Jos sinulla taas on luottohäiriömerkintä, voit jossain tapauksissa saada lainaa yhteishakijan kanssa, jos tällä ei kyseistä merkintää ole ja yhteistilanne näyttää tarpeeksi hyvälle.

Jokainen luotonmyöntäjä tarkastaa sinun tulotietojesi ja elämäntilanteesi lisäksi myös rinnakkaishakijasi vastaavat tiedot varsin huolellisesti. Vaatimuksena on teiltä molemmilta ainakin vähintään 18-vuoden ikä ja pysyvä oleskelu suomessa. Yleensä myös vaaditaan sitä, ettei maksuhäiriömerkintää ole saanut syntyä aiemmista taloudellisista toimista. Lainakelpoisilta vaadittavien kuukausitulojen yhteissumma taas vaihtelee eri palveluissa ja tietenkin eri lainasummilla. Voitte saada kevyemmillä vaatimuksilta lainaa joltain toiselta, vaikka yhdessä paikassa teidät olisi jo torjuttu.

Useat lainafirmat hyväksyvät yhteislainaajaksi kenet vain siihen pestiin soveltuvat. Osa taas määrittelee sopiviksi henkilöiksi avo- tai aviopuolison, vanhemmat, täysi-ikäisen lapsen tai ystävän. Osa lainoista taas on rajattu pelkästään puolisoiden yhdessä haettaviksi. Kun harkitsee yhteisvastuullisen lainan hakemista, kannattaakin suorittaa vertailuja eri lainanmyöntäjien välissä. Lainapaikka.fi kilpailuttaa lainasi jopa 28 eri pankilla, joiden lainatarjouksia saat verrata ja valita näistä mieleisesi.

Lainanhaun perusteet

Kun lainanhakua suunnittelee yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, on tietenkin hyvä tietää, miten lainaa haetaan. Tosiasiassa se ei ole sen mutkattomampaa kuin pikalainan hakeminen yksinkään. Lainahakemus löytyy suoraan tältä sivulta ja se täytetään kaikkinensa sähköisesti. Lainahakemukseen on tärkeä kuitenkin ilmoittaa hakevansa lainaa yhdessä yhteishakijan eli kanssa, jotta myös kimppahakijan tiedot saadaan siihen täytettyä.

Tämän jälkeen vain täydennetään hakemus kummaltakin osapuolelta vaadituilla tiedoille, lähetetään se ja liitetään hakemukseen mahdolliset liitteet (kuten palkkatodistus). Luotonmyöntäjä tarkastaa hakemuksen ja vastaa siihen lainatarjouksella. Jos molemmat lainaajat hyväksyvät tarjouksen, heidän tulee allekirjoittaa se kirjautumalla palveluun omilla pankkitunnuksillaan. Näin voidaan varmistaa, että kumpikin on tietoinen lainan hakemisesta ja erityisesti siitä, millaiseen sopimukseen on sitoutumassa.

Vertailua ei kannata väheksyä yhteislainaamisessakaan

Vaikka lainaa hakisi yhdessä toisen henkilön kanssa, kannattaa harvoin tarttua ensimmäiseen tarjoukseen. Kulutusluottojen hinnat vaihtelevat riippuen siitä paikasta mistä niitä hakee ja tietenkin eri luottojen erityispiirteistä johtuen. Laina kannattaakin aina altistaa luottovertailulle. Vertailu tarkoittaa joko lainahakemuksen lähettämistä usealle taholle ja manuaalisesti näistä hakemuksista parhaan valitsemista tai sitten lainanvertailupalvelujen, kuten lainapaikka.fi:n käyttämistä.

Verkossa on lisääntymään päin yrityksiä, joiden päätehtävä ei ole lainan myöntäminen vaan lainatarjousten vertaileminen asiakkaan työn helpottamiseksi. Näitä palveluja käytettäessä täytetään vain yksi hakemus, jonka palvelu sitten lähettää eteenpäin kulutusluottopalveluille. Myös vertailupalveluissa on mahdollisuus lisätä hakemukseen tieto yhteishakijan käytöstä ja näin palvelu osaa kohdentaa asiakkaalle oikeanlaiset tarjoukset, joista tämä voi valita itselle parhaan. Vertailu on asiakkaalle aina ilmaista. Siirry hakemukseen tästä.

Kysymyksiä liittyen rinnakkaishakijan kanssa haettavaan lainaan

Paljonko minun on mahdollista saada lainaa yhteishakijan kanssa haettaessa?

Voit hakea rinnakkaishakijan kanssa monen suuruisia luottoja. Haettavanasi on summat muutamasta sadasta eurosta aina 50 000 euroon saakka. Lainattavan summan suuruus riippuu myös sinun ja kumppanisi mahdollisuuksista maksaa luotto takaisin. Kaikkein parhaiten saat tietoosi luottomahdollisuutenne täyttämällä lainahakemus ja odottamalla siihen reagointia tarjouksen muodossa.

Miten laina maksetaan takaisin, jos sitä on haettu yhdessä yhteishakijan kanssa?

Laina maksetaan normaaliin tapaan takaisin sähköpostiin tai postiin lähetettävällä laskulla. Ennen lainanhakua hakijat toki sopivat keskenään, miten lainattavat varat käytetään ja miten takaisinmaksu tapahtuu. Usein laina voi olla vain toisen käytössä ja tämä huolehtii kokonaisuudessaan takaisinmaksusta. Rinnakkaishakijan rooli on tällöin olla eräänlaisena takuumiehenä. Jos taas laina on molempien yhteiskäytössä, on tavallista, että molemmat myös osallistuvat sen takaisinmaksuun samalla tavalla.

Voiko rinnakkaishakija luopua lainaan liittyvästä vastuustaan?

Ei voi. Yhteishakija on sitoutunut lainaan samalla tavoin kuin varsinainen ns. ensisijainen hakija, eikä voi irtaantua lainasta kesken kaiken. Tämä vastuu raukeaa vasta siinä vaiheessa, kun laina on maksettu kokonaisuudessaan ja kaikilta osin takaisin lainan myöntäneelle palvelulle. On hyvä kuitenkin tiedostaa se, että lainan takaisin maksaminen onnistuu useimmissa luottopalveluissa myös etuajassa ja vielä ilman, ettei tästä aiheudu maksuvelvollisille lisäkuluja.

Lue myös  Vertaile ja kilpailuta kulutusluottosi helposti

Mitkä tilanteet ovat erityisen suotavia yhteishakijan hankkimiseen?

Rinnakkaishakija kannattaa ottaa mukaan lainan hakemiseen tilanteissa, joissa oma lainanmaksukykysi on arveluttava eli tulosi ovat pienet ja mahdollisesti vielä saat tuloja epäsäännöllisesti. Rinnakkaishakijasta on myös apua erityisesti suurien lainasummien saamiseen. Lisäksi maksuhäiriömerkinnän omaavilla asiakkailla on joissakin tapauksissa mahdollista hakea lainaa rinnakkaishakijan avustuksella.

Voinko hakea yhdistelmälainaa rinnakkaishakijan kanssa?

Kyllä voit. Yhteishakijan kanssa haettava yhdistelmälaina on oikeastaan erittäin hyvä tapa helpottaa useista luotoista kertyviä maksuongelmia. Muista kuitenkin ilmoittaa hakemuksessasi myös, että aiot käyttää yhteislainaajan kanssa haettavaa lainaa vanhojen luottojesi yhdistämistarkoitukseen.

Yhteistyössä

Rahoituslaitos.fi

Yhteishakijan merkitys lainan saannissaLainaa yhteishakijan eli rinnakkaishakijan kanssa

Yhteishakijan merkitys lainan saannissa on suuri. Kun haet lainaa helposti yhteishakijan kanssa, lainanantajan riski pienenee. Tämä johtuu siitä, että jos toinen hakijoista ei pysty maksamaan lainaa takaisin, vastuu siirtyy toiselle hakijalle. Yhteishakijan tulot ja luottotiedot otetaan huomioon lainapäätöstä tehtäessä, jolloin lainan saaminen voi olla helpompaa ja nopeampaa.

Yhteishakijan vaikutus lainaehtoihin

Yhteishakijan vaikutus lainaehtoihin on merkittävä. Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, voit saada paremmat lainaehdot. Tämä tarkoittaa usein alempaa korkoa, suurempaa lainasummaa ja joustavampaa laina-aikaa. Yhteishakijan kanssa haettu remonttilaina voi esimerkiksi olla edullisempi ja joustavampi kuin yksin haettu laina.

Tämän lisäksi, jos haet pikalainavertailu sivustomme kautta, huomaat että yhteishakijan kanssa haetut lainat saavat usein paremmat arvostelut. Tämä johtuu siitä, että lainanantajat näkevät yhteishakemuksen pienemmän riskinä, mikä heijastuu suoraan lainan ehtoihin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että yhteishakijan kanssa haettu laina tarjoaa usein paremmat ehdot ja suuremman lainasumman. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että molemmat hakijat ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Joten ennen lainan hakemista yhteishakijan kanssa, on tärkeää keskustella ja sopia lainan takaisinmaksusta.

Miten hakea lainaa yhteishakijan kanssa

Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen on prosessi, jossa kaksi henkilöä hakee yhdessä lainaa. Tämä tarkoittaa, että molemmat henkilöt ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, mitä tietoja hakemuksessa tulee olla ja mitä rinnakkaishakijan rooli lainan hakemisessa on.

A. Toisen henkilön kanssa hakemisen prosessi

Yhteishakijan kanssa lainaa hakiessa on tärkeää, että molemmat hakijat ymmärtävät prosessin ja ovat sitoutuneet lainan takaisinmaksuun. Prosessi alkaa yhteisen lainahakemuksen täyttämisellä, jossa molempien hakijoiden tulee antaa tarkat tiedot tuloistaan, menoistaan ja muista taloudellisista sitoumuksistaan. Yhteishakijan kanssa lainaa selkeällä hinnoittelulla hakiessa saatat saada paremmat lainaehdot, sillä pankki arvioi lainan riskiä molempien hakijoiden tietojen perusteella.

B. Hakemuksen tiedot ja vaatimukset

Yhteishakemuksessa tulee olla molempien hakijoiden tiedot. Tämä sisältää tiedot tulotasoista, varallisuudesta, työsuhteesta ja muista taloudellisista sitoumuksista. On tärkeää, että tiedot ovat tarkkoja ja ajantasaisia, jotta pankki voi tehdä oikean arvion lainan myöntämisen riskistä. Yhteishakijan kanssa lainaa 9000 euroa hakiessa on myös tärkeää, että molemmat hakijat ovat valmiita sitoutumaan lainan takaisinmaksuun.

C. Rinnakkaishakijan rooli lainan hakemisessa

Rinnakkaishakijan rooli lainan hakemisessa on tärkeä. Hän on yhtä vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin pääasiallinen hakija. Rinnakkaishakija voi myös vaikuttaa lainan myöntämiseen ja ehtoihin, sillä hänen taloudellinen tilanteensa otetaan huomioon lainapäätöstä tehtäessä. Esimerkiksi lainojen yhdistämisessä rinnakkaishakijan taloudellinen tilanne voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaa voidaan myöntää yhteensä.

Yhteishakijan kanssa lainaa 2100 euroa hakiessa on hyvä muistaa, että molempien hakijoiden tulee olla valmiita sitoutumaan lainan takaisinmaksuun. Yhteishakijan kanssa kannattaa keskustella lainan takaisinmaksusuunnitelmasta ja varmistaa, että molemmilla on yhteinen ymmärrys siitä, mitä lainan ottaminen tarkoittaa.

Yhteishakijan taloudellinen tilanne: Tulot ja luottotiedot

Yhteishakijan tulot ja niiden merkitys

Yhteishakijan tulot ovat keskeisessä asemassa, kun pankki tai muu lainanantaja arvioi lainanhakijan luottokelpoisuutta. Yhteishakijan tulot vaikuttavat siihen, kuinka suuren lainan hakijapari voi saada. Jos yhteishakijan tulot ovat suuret, se saattaa mahdollistaa suuremman lainasumman saamisen. Kuitenkin, jos yhteishakijan tulot ovat pienet tai hänellä ei ole tuloja lainkaan, se voi rajoittaa lainasumman suuruutta. Yhteishakijan tulot voivat siis vaikuttaa merkittävästi lainan saantiin.

Luottotiedot ja niiden vaikutus lainan saantiin

Yhteishakijan luottotiedot ovat myös tärkeä tekijä lainaa haettaessa. Jos yhteishakijalla on maksuhäiriömerkintöjä tai muita luottotietoihin liittyviä ongelmia, se voi estää lainan saamisen kokonaan. Toisaalta, jos yhteishakijan luottotiedot ovat kunnossa, se voi parantaa lainan saantimahdollisuuksia.

Lainasumman määräytyminen yhteishakijan taloudellisen tilanteen perusteella

Yhteishakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa suoraan lainasumman määräytymiseen. Lainanantaja arvioi yhteishakijan tulojen ja luottotietojen perusteella, kuinka suuren lainan hakijapari voi saada. Jos yhteishakijan taloudellinen tilanne on vakaa, se voi mahdollistaa suuremman lainasumman saamisen. Esimerkiksi, jos hakijapari hakee 2800 euron lainaa, yhteishakijan taloudellinen tilanne voi olla ratkaiseva tekijä lainan saamisessa.

On siis selvää, että yhteishakijan taloudellinen tilanne on tärkeässä roolissa lainaa haettaessa. Yhteishakijan tulot ja luottotiedot voivat vaikuttaa merkittävästi sekä lainan saantiin että sen suuruuteen.

Yhteishakijan vastuu lainasta

Yhteishakijan merkitys lainan saamisessa on merkittävä, mutta samalla yhteishakijan vastuu lainan takaisinmaksusta on suuri. Lainan takaisinmaksu yhteishakijan kanssa tapahtuu samalla tavoin kuin ilman yhteishakijaa, mutta yhteishakijan rooli on erityisen tärkeä, jos lainan pääasiallinen hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Tässä osiossa keskitymme siihen, miten takaisinmaksu toimii yhteishakijan kanssa ja mitä yhteishakijan vastuu lainan takaisinmaksussa tarkoittaa.

Miten takaisinmaksu toimii yhteishakijan kanssa

Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa molemmat hakijat ovat yhtälailla vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että jos pääasiallinen lainanhakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, yhteishakijan tulee kattaa tämä osuus. Yhteishakijan kanssa on siis hyvä sopia tarkasti lainan takaisinmaksusta ja varmistaa, että yhteishakija on tietoinen omasta vastuustaan.

Yhteishakijan vastuu lainan takaisinmaksusta

Yhteishakijan vastuu lainan takaisinmaksusta on samanlainen kuin pääasiallisen lainanhakijan vastuu. Jos lainaa ei makseta takaisin sovitussa aikataulussa, yhteishakijan on otettava vastuu maksamisesta. Näin ollen on tärkeää, että yhteishakijan kanssa sovitaan selkeästi lainan takaisinmaksusta ja siitä, mitä tapahtuu, jos pääasiallinen lainanhakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Yhteishakijan tulee ymmärtää tämä vastuu ennen lainan hakemista.

Lue myös  Joustoluotto – Vertaile ja kilpailuta lainasi

Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa on tärkeää muistaa, että yhteishakija on yhtälailla vastuussa lainasta kuin pääasiallinen lainanhakija. Tämä tarkoittaa, että yhteishakijan tulee olla tietoinen omasta vastuustaan ja valmis ottamaan vastuu lainan takaisinmaksusta, jos pääasiallinen lainanhakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Lainan korko ja laina-aika yhteishakijan kanssa

Yhteishakijan kanssa haettavassa lainassa korko ja laina-aika ovat kaksi keskeistä tekijää, jotka määrittävät lainan kokonaiskustannukset. Nämä kaksi tekijää vaikuttavat suoraan siihen, kuinka paljon lainaa voi ottaa ja kuinka kauan lainan takaisinmaksu kestää. Tässä katsomme tarkemmin, miten nämä tekijät määräytyvät yhteishakijan kanssa.

Korkojen määräytyminen yhteishakijan kanssa

Lainan korko määräytyy monien tekijöiden perusteella, joista yksi on yhteishakijan läsnäolo. Yhdessä haettu laina voi olla sekä lainanantajalle että lainanhakijalle turvallisempi vaihtoehto, koska riski lainan maksamatta jäämisestä jakautuu useammalle henkilölle. Tämä voi johtaa siihen, että lainan korko on alhaisempi kuin yksin haettavassa lainassa.

Yhteishakijan kanssa haettavassa lainassa on kuitenkin tärkeää muistaa, että korko ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Myös laina-aika vaikuttaa merkittävästi.

Laina-ajan määrittäminen yhteishakijan kanssa

Laina-aika on toinen tärkeä tekijä, joka vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Yhteishakijan kanssa haettavassa lainassa laina-aika voi olla pidempi kuin yksin haettavassa lainassa, koska riski lainan maksamatta jäämisestä jakautuu useammalle henkilölle. Tämä voi johtaa siihen, että lainaa voidaan myöntää pidemmällä takaisinmaksuajalla, mikä puolestaan voi helpottaa lainan takaisinmaksua.

Tässäkin tapauksessa on kuitenkin tärkeää muistaa, että pidempi laina-aika tarkoittaa usein myös suurempia kokonaiskustannuksia, sillä korkoja maksetaan pidemmän ajan kuluessa. Näin ollen laina-aika kannattaa valita huolellisesti yhdessä yhteishakijan kanssa.

Yhteishakijan kanssa haettava laina voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat saada edullisen lainan ja jakaa lainan takaisinmaksun riskin toisen henkilön kanssa. Kuten aina, on tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ja valita se, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainan hankkiminen ilman yhteishakijaa

Kun puhutaan lainan saamisesta ilman yhteishakijaa, tarkoitetaan tilannetta, jossa vain yksi henkilö hakee lainaa. Tämä tarkoittaa, että kaikki lainaan liittyvät velvoitteet, kuten lainan takaisinmaksu, ovat yhden henkilön harteilla. Tämä voi olla käytännöllinen ratkaisu esimerkiksi silloin, kun lainanhakija on varma omasta taloudellisesta tilanteestaan ja kyvystään hoitaa lainan takaisinmaksu.

Miten hakea lainaa yksin

Lainan hakeminen yksin alkaa samalla tavalla kuin yhteishakijan kanssa lainaa hakiessa. Ensin tulee valita sopiva lainapalvelu ja lainatuote, jonka jälkeen täytetään lainahakemus. Lainahakemuksessa kysytään usein tietoja hakijan taloudellisesta tilanteesta, kuten tuloista ja menoista. Nämä tiedot vaikuttavat siihen, miten suuren lainan hakija voi saada ja millaisilla ehdoilla.

On tärkeää muistaa, että lainan saamiseksi tulee olla riittävät tulot ja puhtaat luottotiedot. Lainaa ei myönnetä, mikäli hakija ei ole täysi-ikäinen tai jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä. Myös hakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa siihen, kuinka suuren lainan hän voi saada.

Lainaehtojen ero yksin haettaessa

Lainan ehdot voivat olla erilaiset silloin, kun lainaa haetaan yksin verrattuna siihen, kun lainaa haetaan yhteishakijan kanssa. Yksin haettaessa lainan korko voi olla korkeampi, sillä lainanantajan riski on suurempi. Lainasumma voi myös olla pienempi, sillä lainanhakijan tulot ja taloudellinen tilanne vaikuttavat siihen, kuinka suuren lainan hän voi saada.

Yksin hakiessa kannattaa huomioida, että vastuu lainan takaisinmaksusta on yksin lainanhakijalla. Jos lainanhakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, hänelle voi aiheutua taloudellisia ongelmia.

Jos suuremman lainasumman tarve on tiedossa, yksin haettu laina ei välttämättä riitä. Tällöin voi olla järkevää harkita lainan hakemista 50000 euroa yhteishakijan kanssa, sillä yhteishakijan kanssa haettu laina voi mahdollistaa suuremman lainasumman saamisen.

Lainan vertailu yhteishakijan kanssa

Vertaillessa lainoja yhteishakijan kanssa, on hyvä ottaa huomioon muutama keskeinen seikka. Yhdessä haettu laina voi tarjota paremmat ehdot ja alhaisemmat korot, mutta samalla se voi myös tuoda mukanaan lisää vastuuta.

Lainojen vertailun merkitys yhteishakijan kanssa

Saatat miettiä, mitä hyötyä lainojen vertailusta yhteishakijan kanssa on. Yksinkertaisesti sanottuna, se auttaa sinua löytämään parhaat mahdolliset lainaehdot. Yhteishakijan kanssa haettu laina voi tarjota paremmat ehdot kuin yksin haettu laina, sillä lainanantajat näkevät usein kahden henkilön yhteisen hakemuksen pienemmän riskin ratkaisuna. Tämä tarkoittaa, että voit saada lainaa edullisemmin ja joustavammin.

Kuitenkin, on tärkeää huomata, että yhteishakijan kanssa haettu laina tarkoittaa myös yhteistä vastuuta lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että molempien hakijoiden tulot ja luottotiedot vaikuttavat lainanehtoihin, joten on tärkeää, että molemmat hakijat ovat tietoisia omista taloudellisista sitoumuksistaan.

Miten vertailla lainaehtoja yhteishakijan kanssa

Näin voit vertailla lainaehtoja yhteishakijan kanssa:

 1. Tarkastele korkoja ja muita kuluja. Onko yhteishakijan kanssa haettu laina todella edullisempi kuin yksin haettu laina?
 2. Arvioi lainan määrä. Voitteko molemmat sitoutua suuremman lainasumman takaisinmaksuun?
 3. Harkitse laina-aikaa. Onko yhteishakijan kanssa haettu laina joustavampi takaisinmaksun suhteen?

On tärkeää muistaa, että yhteishakijan kanssa haettu laina tarkoittaa yhteistä vastuuta lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos toinen hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, toinen hakija on vastuussa koko lainasummasta.

Lisää tietoa lainojen vertailusta ja kilpailutuksesta voit lukea täältä.

Lainaa yhteishakijan kanssa: Yhteenveto

Mitä tarkoittaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa?

Hakea lainaa yhteishakijan kanssa tarkoittaa, että sinä ja toinen henkilö, esimerkiksi puolisosi tai ystäväsi, haette lainaa yhdessä. Tämä tarkoittaa, että molemmat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä voi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi, kun tarvitsette isompaa lainasummaa, kuten 7000 euroa, ja haluatte jakaa vastuun lainan takaisinmaksusta.

Miksi kannattaa hakea lainaa yhdessä toisen kanssa?

Hakea lainaa yhdessä toisen kanssa kannattaa monesta syystä. Ensinnäkin, kun haette lainaa yhdessä, voitte saada suuremman lainasumman kuin yksin hakiessa. Tämä voi olla hyödyllistä, jos tarvitsette esimerkiksi 40 000 euron suuruista lainaa esimerkiksi asuntoon tai autoon. Toiseksi, yhteishakijan kanssa hakiessa saatatte saada paremmat lainaehdot, sillä lainanantaja näkee, että teillä on yhdessä suuremmat tulot ja parempi kyky maksaa laina takaisin.

Lue myös  Kertalaina – Vertaa ja kilpailuta parhaat tarjoukset

Mitä hyötyä yhteishakijasta on lainan saamisessa?

Yhteishakijan kanssa hakiessa voitte saada lainaa helpommin ja paremmilla ehdoilla. Yhteishakijan kanssa haettaessa molempien hakijoiden tulot ja luottotiedot vaikuttavat lainapäätökseen, joten lainan saaminen on todennäköisempää. Lisäksi, jos toisella hakijalla on paremmat luottotiedot, se voi parantaa lainaehdot. Yhteishakijan kanssa haettaessa on myös mahdollista saada suurempi lainasumma kuin yksin hakiessa.

Siksi esimerkiksi, jos haluatte tehdä keittiöremontin ja tarvitsette tätä varten lainaa, on hyvä harkita lainan hakemista yhdessä toisen henkilön kanssa. Näin voitte saada tarvittavan lainasumman ja jakaa lainan takaisinmaksun vastuun.

Kirjoittajan vinkit: Lainaa yhteishakijan kanssa

Olen useiden vuosien ajan työskennellyt rahoitusalalla ja auttanut asiakkaita heidän lainanhakuprosessissaan. Tänä aikana olen huomannut, että yhteishakijan kanssa lainan hakeminen on usein parempi vaihtoehto monille ihmisille. Tässä muutamia vinkkejäni aiheesta.

Ensinnäkin, yhteishakija tarkoittaa henkilöä, joka hakee lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteishakijan kanssa lainaa hakiessa molemmat hakijat ovat yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että jos toinen hakijoista ei pysty maksamaan lainaa takaisin, velka siirtyy toiselle hakijalle.

Kun harkitset lainan hakemista yhteishakijan kanssa, on tärkeää ymmärtää, kuinka korot vaikuttavat lainan takaisinmaksuun. Korot voivat vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä, ja ne voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi. Onkin tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia korkoja ja ehtoja.

Omasta kokemuksestani voin sanoa, että yleisin kompastuskivi lainan hakemisessa yhteishakijan kanssa on se, että molemmat hakijat eivät ole täysin tietoisia lainan ehdoista ja velvoitteista. Onkin tärkeää, että molemmat hakijat lukevat lainasopimuksen huolellisesti läpi ja ymmärtävät, mihin he sitoutuvat.

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi olla hyvä vaihtoehto monista syistä. Se voi auttaa saamaan suuremman lainasumman, paremmat lainaehdot tai pienemmän koron. Mutta muista, että lainan hakeminen on aina vakava päätös, joka vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua.

Ja lopuksi, voin suositella Lainapaikka.fi -palvelua, joka vertailee ja kilpailuttaa lainasi puolestasi. Palvelu auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Hyvät puolet:

 • Yhteishakijan kanssa lainaa hakiessa lainan mahdollisuus hyväksyntään kasvaa.
 • Yhteishakija voi auttaa saamaan suuremman lainan määrän.
 • Yhteishakijan kanssa lainan korko voi olla alhaisempi.
 • Lisää turvaa lainan takaisinmaksuun, koska vastuu jakautuu useammalle henkilölle.
 • Yhteishakijan kanssa lainaa hakiessa on mahdollista saada pidempi laina-aika.

Huonot puolet:

 • Yhteishakijan kanssa haettu laina sitoo molemmat hakijat yhteisvastuullisesti lainan takaisinmaksuun.
 • Yhteishakijan taloudelliset ongelmat voivat vaikuttaa lainan saantiin tai ehtoihin.
 • Yhteishakija voi vaikuttaa lainan koron määrään negatiivisesti, jos hänen luottotietonsa ovat huonot.
 • Laina-asioinnissa voi tulla erimielisyyksiä, jos yhteisymmärrystä ei saada lainan ehdoista.
 • Yhteishakijan kanssa haetun lainan maksamatta jättäminen voi johtaa molempien hakijoiden luottotietojen menetykseen.
Yhteishakijan merkitys lainan saannissa

Usein kysytyt kysymykset

Mitä etuja lainan hakemisessa yhteishakijan kanssa on ja miten se vaikuttaa lainan korkoihin ja muihin ehtoihin?

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa tuo mukanaan useita etuja. Ensinnäkin, se voi parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa, koska yhteishakijan kanssa haettaessa lainanantaja ottaa huomioon molempien hakijoiden tulot ja luottotiedot. Tämä voi myös johtaa parempiin lainaehtoihin, kuten alhaisempiin korkoihin, koska lainanantajan riski pienenee. Lisäksi lainasumma voi olla suurempi yhteishakijan kanssa haettaessa. Toisaalta, molemmat hakijat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta, joten on tärkeää keskustella ja sopia lainan takaisinmaksusta yhdessä ennen hakemuksen tekemistä.

Miten yhteishakijan luottotiedot vaikuttavat lainan saamiseen ja millaisia vastuita yhteishakijalla on lainan takaisinmaksussa?

Yhteishakijan luottotiedot vaikuttavat merkittävästi lainan saamiseen, sillä ne antavat lainanantajalle kuvan yhteishakijan taloudellisesta tilanteesta ja kyvystä maksaa laina takaisin. Hyvät luottotiedot voivat parantaa lainaehdotuksia ja mahdollistaa suuremman lainan saamisen. Huonot tai menetetyt luottotiedot taas voivat estää lainan saamisen kokonaan, tai rajoittaa lainan määrää ja heikentää lainaehdotuksia.Yhteishakijana oleminen tuo mukanaan samat vastuut kuin lainan pääasiallisella hakijallakin. Yhteishakija on yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin pääasiallinenkin hakija. Jos pääasiallinen hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, yhteishakijan on maksettava se. Tämä tarkoittaa, että yhteishakija voi joutua maksamaan koko lainan takaisin, jos pääasiallinen hakija ei pysty suoriutumaan velvollisuuksistaan. Yhteishakijan on siis tärkeää ymmärtää tämä vastuu ennen lainahakemuksen allekirjoittamista.

Voiko lainan hakea yhteishakijan kanssa ilman yhteistä taloutta ja mitä tietoja yhteishakijalta vaaditaan lainaa hakiessa?

Kyllä, lainan voi hakea yhteishakijan kanssa ilman yhteistä taloutta. Yhteishakijalta vaaditaan samat tiedot kuin ensisijaiselta hakijalta, mukaan lukien henkilötiedot, tulotiedot sekä tiedot mahdollisista aiemmista veloista. Lisäksi yhteishakijan tulee antaa suostumuksensa siihen, että hänen tietojaan käytetään lainahakemuksen käsittelyssä.

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, kuinka suuren lainan voi hakea yhteishakijan kanssa ja kuinka lainan takaisinmaksu järjestetään?

Lainan suuruuteen yhteishakijan kanssa vaikuttavat molempien hakijoiden tulot, menot, aiemmat lainat sekä luottotiedot. Laina-aika ja korko määritellään yleensä lainasopimuksessa, mutta ne voivat vaihdella eri lainanantajien välillä. Takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain sovittujen ehtojen mukaisesti. Yleensä yhteishakijat ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta, joten jos toinen hakija ei pysty maksamaan osuuttaan, toinen hakija on vastuussa koko maksusta.

Miten yhteishakijan kanssa hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia ja onko yhteishakijan kanssa haettu laina aina edullisempi?

Yhteishakijan kanssa lainaa hakiessa molempien hakijoiden taloudellinen tilanne otetaan huomioon, mukaan lukien tulot, velat ja luottotiedot. Tämä voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja saada paremman koron, sillä riski lainanantajalle pienenee. Yhteishakijan kanssa haettu laina ei kuitenkaan ole aina edullisempi. Lainan kustannukset riippuvat monista tekijöistä, kuten lainasummasta, takaisinmaksuajasta, korosta ja mahdollisista palvelumaksuista. On tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit