Luoton perusteetLuoton vertailu ja kilpailutus helposti

Luotto on rahasumma, jonka luotonantaja, kuten pankki tai muu rahoituslaitos, myöntää luotonhakijalle tiettyjen ehtojen mukaisesti. Luotto voi olla esimerkiksi kulutusluotto tai joustoluotto. Luottoa voi hakea usein nopeasti ja helposti netin kautta, ja se voidaan siirtää suoraan hakijan tilille.

Luoton toiminta perustuu luottosopimukseen, jonka luotonhakija ja luotonantaja tekevät. Sopimuksessa sovitaan muun muassa luoton määrästä, luoton takaisinmaksusta, luoton korkosta ja muista kuluista. Luoton takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain sovittujen ehtojen mukaan. Luottosopimus voidaan tehdä ilman vakuuksia, jolloin luotto on vakuudeton.

Luoton hakeminen vaatii usein hakijalta tiettyjä edellytyksiä. Esimerkiksi luotonantaja saattaa vaatia hakijalta tiettyä ikää ja säännöllisiä tuloja. Joissakin tapauksissa luotonantaja voi myös tarkistaa hakijan luottotiedot. Onkin tärkeää tietää, mitä luoton hakeminen vaatii ja mitä se tarkoittaa, ennen kuin ryhtyy hakemaan luottoa. Lisätietoa luoton hakemiseen liittyvistä seikoista löytyy esimerkiksi sivulta ”Lainaa ilman tuloselvitystä”.

Luoton myöntämisen edellytykset vaihtelevat luotonantajittain. Joissakin tapauksissa luottoa voidaan myöntää jopa heti, kun taas toisissa tapauksissa luoton myöntäminen voi vaatia enemmän aikaa ja selvitystä hakijan taloudellisesta tilanteesta. Jos sinulla on tarve saada lainaa nopeasti, voit tutustua sivulla ”Lainaa viikonloppuna” esiteltyihin vinkkeihin.

Luoton määrä riippuu usein hakijan maksukyvystä ja tarpeesta. Luottoa voi hakea yleensä jopa useita kymmeniä tuhansia euroja. Esimerkiksi sivulla ”Lainaa 25000 euroa” kerrotaan, miten voit hakea 25000 euron luottoa.

Luoton takaisin maksaminen tapahtuu yleensä kuukausittain. Takaisinmaksuun liittyvät ehdot, kuten takaisinmaksuaika ja kuukausierän suuruus, sovitaan luottosopimuksessa. Jos tarvitset neuvoja luoton takaisinmaksuun, voit lukea lisää sivulta ”Lainaa 32000”.

Luoton korko ja muut kulut muodostavat luoton kokonaiskustannukset. Korko on luotonantajan perimä korvaus luoton käytöstä. Muita kuluja voivat olla esimerkiksi avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Korko ja kulut vaihtelevat luotonantajittain ja luottotuotteittain. Esimerkiksi sivulla ”Lainaa 51000” voit lukea lisää 51000 euron luoton koroista ja kuluista.

Luottotyypit

Luottojen maailmassa on useita erilaisia tyyppejä, joista jokainen sopii erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Tässä artikkelissa käsitellään kolmea yleisintä luottotyyppiä: kulutusluottoa, joustoluottoa ja vakuudetonta luottoa. Käymme läpi, mitä ne ovat ja mihin niitä yleensä käytetään.

Kulutusluotto: mitä se on ja mihin sitä käytetään?

Kulutusluotto on luotto, jota haetaan yleensä suurempien hankintojen, kuten auton, kodinkoneiden tai remontin rahoittamiseen. Se on kertaluontoinen laina, jonka saa yleensä nopeasti käyttöönsä. Kulutusluoton maksuaika on yleensä muutamasta kuukaudesta jopa useisiin vuosiin, riippuen lainasummasta ja lainanottajan maksukyvystä. Esimerkiksi, jos tarvitset rahoitusta suuremmalle hankinnalle, voit hakea 20000 euron kulutusluottoa.

Joustoluotto: mitä se on ja mihin sitä käytetään?

Joustoluotto on luotto, joka antaa sinulle mahdollisuuden nostaa rahaa tarpeesi mukaan luottorajan puitteissa. Se on kuin luottokortti, mutta ilman fyysistä korttia. Joustoluoton etu on sen joustavuus: voit nostaa rahaa milloin tahansa ja maksaa takaisin omassa tahdissasi. Joustoluottoa kannattaa harkita, jos tarvitset 800 euron lainaa, mutta et ole varma, tarvitsetko koko summaa kerralla.

Vakuudeton luotto: mitä se on ja mihin sitä käytetään?

Vakuudeton luotto on laina, jossa ei vaadita vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että voit hakea luottoa ilman omaisuutta tai takauksia. Vakuudeton luotto sopii esimerkiksi pienempiin hankintoihin tai yllättäviin menoihin. Jos tarvitset nopean rahoituksen, pikavippi on yksi vakuudettoman luoton muodoista.

Vertailu: kulutusluotto vs. joustoluotto vs. vakuudeton luotto

Kun vertaillaan kulutusluottoa, joustoluottoa ja vakuudetonta luottoa, on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeesi ja maksukykysi. Kulutusluotto sopii suurempiin hankintoihin, joustoluotto taas antaa joustavuutta nostojen ja maksujen suhteen. Vakuudeton luotto on hyvä valinta, kun rahoitustarpeesi on pienempi tai tarvitset rahaa nopeasti. On myös tärkeää muistaa, että luottojen kustannukset ovat aina yksilöllisiä ja riippuvat esimerkiksi laina-ajasta, korosta ja lainasummasta. Tämän vuoksi on tärkeää kilpailuttaa lainat ennen lainapäätöksen tekemistä. Muista myös, että lainan takaisinmaksuun liittyvät kulut, kuten marginaalikorko, tulee ottaa huomioon lainaa hakiessa.

Luoton käyttötarkoitukset

Luotto on joustava rahoitusväline, joka mahdollistaa suurempien hankintojen tekemisen tai yllättävien menojen kattamisen silloin, kun omat rahavarat eivät riitä. Moni meistä on varmasti miettinyt, mihin luottoa voi käyttää? Luottoa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin – se voi olla esimerkiksi autolaina, asuntolaina, opintolaina tai vaikkapa mökkilaina. Tärkeintä on, että luottoa käytetään harkiten ja vastuullisesti.

Lue myös  Vertaa ja kilpailuta lainasi helposti ja nopeasti

Miten luotto voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi?

Luotto voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi monin eri tavoin. Se voi mahdollistaa esimerkiksi oman kodin hankinnan, opintojen rahoittamisen tai unelmaloman toteuttamisen. Luoton avulla voit jakaa suuremman hankinnan kustannukset useammalle kuukaudelle tai jopa vuosille, jolloin koko summaa ei tarvitse maksaa kerralla. Näin voit toteuttaa unelmiasi ja tavoitteitasi taloudellisesta tilanteestasi riippumatta.

Esimerkkejä luoton käyttökohteista

Luottoa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin ja se onkin yleensä yksilöllinen päätös. Tässä muutamia esimerkkejä, mihin luottoa voi käyttää:

  • Auton hankinta: Luottoa voi käyttää auton hankintaan, jolloin auton hinta maksetaan useammassa erässä luoton avulla.
  • Asunnon ostaminen: Asuntolainalla voit hankkia oman kodin. Asuntolaina on yleensä suuri luotto, joka maksetaan takaisin useiden vuosien aikana.
  • Opintojen rahoittaminen: Opintolaina on yleinen tapa rahoittaa opintoja ja siihen liittyviä kuluja.
  • Mökin hankinta: Mökkilaina on erityisesti mökin hankintaan tarkoitettu luotto.

Muista aina, että luoton käyttö edellyttää vastuullista taloudenhoitoa. Luottoa ei tulisi ottaa harkitsematta ja sen takaisinmaksuun tulee varautua huolellisesti.

Luoton hakeminen Lainapaikka.fi:n kautta

Miten voit hakea luottoa Lainapaikka.fi:n avulla?

Hakeaksesi luottoa Lainapaikka.fi:n kautta, sinun tulee ensin suunnata verkkosivuillemme. Täällä voit vertailla erilaisia luottotuotteita ja valita itsellesi parhaiten sopivan. Luoton hakeminen tapahtuu yleensä yhdellä helppokäyttöisellä lomakkeella, jossa kerrot perustietosi ja toivotun luoton määrän. Hakemuksen lähettämisen jälkeen odota luottopäätöstä.

Miksi kannattaa hakea luottoa Lainapaikka.fi:n kautta?

Lainapaikka.fi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia luottotuotteita, joten voit valita juuri sinulle sopivan. Lisäksi meillä on usein tarjolla erilaisia luottoetuja, kuten alennuksia tai maksuaikaa. Meidän kauttamme hakiessasi saat myös henkilökohtaista neuvontaa ja tukea luoton hakuprosessissa.

Kuinka nopeasti saat luottopäätöksen Lainapaikka.fi:n kautta?

Luottopäätöksen saaminen vaihtelee eri luotonantajien välillä, mutta yleensä päätös saadaan nopeasti. Joissakin tapauksissa päätös voi tulla jopa saman päivän aikana. Olemme tehneet yhteistyötä luotettavien kumppaneiden kanssa, jotta voimme tarjota nopean ja sujuvan palvelun.

Mitä tietoja tarvitset luoton hakemiseen Lainapaikka.fi:n kautta?

Luoton hakemiseen tarvitset yleensä perustietoja itsestäsi, kuten henkilötunnuksen ja yhteystiedot. Lisäksi sinulta saatetaan kysyä tietoja tuloistasi ja menoistasi, jotta voidaan varmistaa, että pystyt hoitamaan luoton takaisinmaksun. Jokaisella luotonantajalla on omat vaatimuksensa, joten tarkista aina tarkasti, mitä tietoja sinulta vaaditaan.

Luoton maksaminen

Miten luotto maksetaan takaisin?

Luoton takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain sovitun maksusuunnitelman mukaisesti. Maksusuunnitelma sisältää luoton pääoman, korot sekä mahdolliset muut kulut. Luoton takaisinmaksu on tärkeä osa luoton hallintaa ja suunnitelmallisuus auttaa pitämään talouden tasapainossa.

Mitä tapahtuu, jos luottoa ei pysty maksamaan takaisin ajoissa?

Jos luottoa ei pysty maksamaan takaisin ajoissa, on tärkeää ottaa yhteyttä luoton myöntäjään mahdollisimman pian. Usein on mahdollista neuvotella uusi maksusuunnitelma tai saada lykkäystä maksuun. On kuitenkin hyvä muistaa, että maksun viivästyminen voi aiheuttaa lisäkuluja ja vaikuttaa luottotietoihin.

Miten voit suunnitella luoton takaisinmaksun?

Suunnitelmallinen luoton takaisinmaksu alkaa jo luottoa hakiessa. On tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne realistisesti ja miettiä, minkä suuruisen kuukausittaisen maksuerän pystyy maksamaan. Luoton takaisinmaksu kannattaa suunnitella niin, että se ei vaaranna muuta taloudenpitoa. Esimerkiksi 700 euron laina voidaan maksaa takaisin useammassa erässä, jolloin kuukausittainen rasite on pienempi. Lue lisää aiheesta Lainaa 700 -sivultamme.

Luoton hallinta

Kuinka hallita luottoa järkevästi?

Luoton hallinta on taito, joka kannattaa opetella jo ennen luoton ottamista. Järkevän luoton hallinnan perusta on realistinen budjetti. Tiedä, mika on kuukausittainen tulosi ja menosi, ja laske, paljonko sinulle jää kuukaudessa rahaa luoton takaisinmaksuun. On tärkeää muistaa, että luottoa ei tulisi ottaa hetken mielijohteesta tai ilman selkeää suunnitelmaa sen takaisinmaksusta.

Vinkkejä luoton hallintaan

  • Määritä budjetti: Selvitä yleensa kuukausittaiset menosi ja tulot, ja tee realistinen suunnitelma siitä, minkä verran voit kuukausittain maksaa luottoa takaisin.
  • Vertaile luottoja: Eri luottojen korot ja kulut vaihtelevat, joten on tärkeää vertailla eri luottoja ennen päätöksen tekemistä.
  • Maksa luotto ajoissa: Myöhästymismaksut voivat kasvattaa luoton kokonaiskustannuksia huomattavasti. Pyri siis aina maksamaan luoton lyhennykset ajallaan.
Lue myös  Vertaile ja kilpailuta rakennuslainasi helposti

Miten välttää luottoon liittyvät sudenkuopat?

Luoton sudenkuopat voivat yllättää, jos luottoon suhtautuu liian huolettomasti. Yksi yleisimmistä virheistä on ottaa luottoa enemmän kuin todella tarvitsee. On tärkeää muistaa, että luotto on lainaa, joka tulee maksaa takaisin korkoineen. Toiseksi, luottoa ei tulisi koskaan ottaa hetken mielijohteesta tai ilman selkeää suunnitelmaa sen takaisinmaksusta. Kolmanneksi, on tärkeää pitää huolta, että luoton takaisinmaksu ei jää muiden menojen jalkoihin. Luoton takaisinmaksuun tulee aina varata riittävästi varoja kuukausibudjetista.

Miksi luotto on tärkeä työkalu taloudenhallinnassa?

Luotto on keskeinen osa nykyaikaista taloudenhallintaa. Se tarjoaa yksilölle tai yritykselle mahdollisuuden joustaa taloudellisessa tilanteessaan. Luoton avulla voidaan rahoittaa suuria hankintoja tai investointeja, jotka muutoin olisivat mahdottomia tai erittäin hankalia toteuttaa. Luotto toimii myös turvana odottamattomissa taloudellisissa tilanteissa, kuten äkillisissä menoissa tai tulojen väliaikaisessa laskussa.

Luotto on myös tärkeä osa taloudellista itsehallintaa. Sen avulla voimme hallita omaa talouttamme joustavasti ja tehokkaasti. Esimerkiksi, luottokortti mahdollistaa ostosten tekemisen nyt ja maksamisen myöhemmin. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, jos tuloja odotetaan vasta tulevaisuudessa.

Miten tehdä järkeviä päätöksiä luoton suhteen?

Luoton käyttöön liittyy myös riskejä, joten on tärkeää tehdä järkeviä päätöksiä sen suhteen. Ensinnäkin, on tärkeää ymmärtää erilaisia luottotyyppejä ja niiden ominaisuuksia. Esimerkiksi, kulutusluotto on yleensä kalliimpi kuin asuntoluotto, mutta se on myös joustavampi. Toiseksi, on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne ja maksukyky ennen luoton ottamista. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi laskea, kuinka paljon sinulla on varaa maksaa takaisin joka kuukausi.

On myös tärkeää vertailla eri luottojen ehtoja ja kustannuksia. Esimerkiksi, korot, kulut ja muut ehdot voivat vaihdella suuresti eri luottojen välillä. Vertailun avulla voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman luoton. Lisäksi, on tärkeää lukea luottosopimus huolellisesti ennen sen allekirjoittamista. Sopimus sisältää kaikki luoton ehdot, kuten koron, kulut, takaisinmaksuaikataulun ja muut tärkeät tiedot.

Lopuksi, luoton käyttö vaatii myös vastuullista taloudenhoitoa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi aina pyrkiä maksamaan luotto takaisin ajallaan ja välttää liiallista velkaantumista. Muista, että luotto on työkalu, joka voi auttaa sinua hallitsemaan talouttasi, mutta sen väärinkäyttö voi johtaa vakaviin taloudellisiin ongelmiin.

Kirjoittajan omakohtaiset vinkit luoton vertailusta

Kun olen työskennellyt luottoalalla, olen nähnyt monenlaisia tilanteita ja oppinut paljon. Haluan jakaa kanssasi joitakin oivalluksia, joita olen saanut matkan varrella. Toivon, että näistä vinkeistä on sinulle hyötyä, kun harkitset lainan ottamista tai lainan kilpailuttamista.

Ensimmäinen vinkkini on aina tarkistaa luoton kokonaiskustannukset. Monet keskittyvät vain kuukausierän suuruuteen, mutta on tärkeää ottaa huomioon myös korot, kulut ja laina-aika. Lainapaikka.fi tarjoaa helpon ja nopean tavan vertailla eri lainavaihtoehtoja, joten suosittelen käyttämään sitä apuna.

Toinen vinkkini liittyy luottotietoihin. Ne ovat tärkeä osa lainanhakuprosessia, sillä luotonantajat tarkistavat ne ennen lainan myöntämistä. Huolehdi siis aina luottotietojesi puhtaudesta. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, se voi vaikeuttaa lainansaantia.

Kolmas vinkkini on, että lainaa ei kannata ottaa hetken mielijohteesta. Lainan ottaminen on iso päätös, joka vaatii harkintaa ja suunnittelua. Mieti tarkkaan, mihin lainarahaa tarvitset ja kuinka paljon voit kuukausittain lyhentää lainaa. Muista myös varautua mahdollisiin yllättäviin menoihin.

Neljäs vinkkini on tarkistaa lainaehtojen joustavuus. Onko mahdollista lyhentää lainaa nopeammin tai saada lyhennysvapaata? Joustavat lainaehdot voivat olla hyödyllisiä, jos taloudellinen tilanteesi muuttuu.

Viimeinen vinkkini on aina lukea lainaehtojen pieni präntti. Siellä saattaa olla tietoa esimerkiksi mahdollisista lisämaksuista tai erityisehdoista. Olen nähnyt monia tapauksia, joissa pieni präntti on jäänyt lukematta ja se on aiheuttanut ongelmia myöhemmin.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä. Muista, että jokainen laina on yksilöllinen ja sinun tulee aina tehdä päätöksiä oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Vertaile, tutki ja harkitse – näin teet parhaat päätökset omalle taloudellesi.

Hyvät puolet: 1. Joustavuus: Luottojen avulla voit ostaa tuotteita tai palveluita heti, vaikka sinulla ei olisi koko summaa käytettävissäsi. 2. Kiireellisten menojen hoitaminen: Voit käyttää luottoa hätätilanteissa, kuten odottamattomissa sairaalakuluissa tai auton korjauksessa. 3. Taloudellinen suoja: Luotto voi auttaa suojaamaan sinua taloudellisilta vaikeuksilta. 4. Kätevyys: Luottokortit ovat käteviä maksuvälineitä, erityisesti matkustettaessa. 5. Mahdollisuus rakentaa luottohistoriaa: Säännölliset maksut voivat auttaa parantamaan luottotietojasi. 6. Hyödyt ja palkkiot: Jotkut luottokortit tarjoavat palkintoja ja etuja, kuten matkavakuutusta tai pisteitä, joita voidaan käyttää tuleviin ostoihin.
Lue myös  Vertaile ja kilpailuta pitkän maksuajan lainat
Huonot puolet: 1. Korot: Luottojen korot voivat olla korkeita, erityisesti jos maksat vain vähimmäissumman. 2. Velan kertyminen: Luottojen käyttö voi johtaa huomattavaan velan kertymiseen, jos et maksa laskujasi ajoissa tai käytät liikaa. 3. Maksuhäiriöt: Myöhästynyt tai puuttuva maksu voi vahingoittaa luottotietojasi. 4. Kulut: Joillakin luottokorteilla on vuosimaksuja tai muita kuluja. 5. Ylivelkaantuminen: Luottojen väärinkäyttö voi johtaa ylivelkaantumiseen ja taloudellisiin vaikeuksiin. 6. Huijaukset ja petokset: Luottokortin tiedot voivat joutua vääriin käsiin, mikä voi johtaa identiteettivarkauksiin ja petoksiin.Luoton perusteet

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on luoton perusteet ja miten se eroaa lainasta?

Luoton perusteena on luotonantajan ja luotonottajan välinen sopimus, jossa luotonantaja antaa luotonottajalle oikeuden käyttää tiettyä rahasummaa tietyn ajanjakson ajan. Luotto eroaa lainasta siten, että luotto on joustavampi rahoitusmuoto. Lainassa on kyseessä yksi suuri rahamäärä, joka maksetaan takaisin sovittuna aikana sovituin ehdoin. Luotossa taas luotonottaja voi nostaa rahaa luottorajansa puitteissa tarpeensa mukaan ja maksaa korkoa vain nostetulle summalle. Luottoa voi myös yleensä maksaa takaisin joustavammin kuin lainaa.

Mitä eri luottotyyppejä on olemassa ja miten ne eroavat toisistaan?

Luottotyyppejä on useita erilaisia, ja ne eroavat toisistaan muun muassa takaisinmaksuajassa, luoton määrässä ja koroissa. Yleisimpiä luottotyyppejä ovat kulutusluotto, asuntolaina, opintolaina, autolaina, luottokorttiluotto ja pikavippi.Kulutusluotto on yleensä suuruudeltaan muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin ja sen takaisinmaksuaika on tyypillisesti muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen. Asuntolaina on suuri luotto, jota otetaan asunnon ostamiseen. Asuntolainan takaisinmaksuaika on usein useita vuosia, jopa kymmeniä vuosia. Opintolaina on tarkoitettu opiskelijoiden elinkustannusten kattamiseen ja se maksetaan takaisin opintojen päätyttyä. Autolaina on erityisesti auton hankintaan tarkoitettu luotto. Luottokorttiluotto tarkoittaa luottokortin luotto-ominaisuuden käyttöä, jolloin luottokorttiyhtiö myöntää luottoa kortin käyttäjälle. Pikavippi on pieni, lyhytaikainen luotto, joka maksetaan takaisin yleensä seuraavasta palkasta. Luottotyypit eroavat toisistaan myös koroissa. Esimerkiksi asuntolainan korko on yleensä alhaisempi kuin kulutusluoton korko, koska asuntolaina on vakuudellinen luotto, kun taas kulutusluotto on usein vakuudeton. Pikavipin korko puolestaan on yleensä korkeampi kuin muiden luottojen, koska se on lyhytaikainen ja pieni luotto.

Miten voin käyttää eri luottoja eri tarkoituksiin?

Eri luottoja voidaan hyödyntää monin eri tavoin. Kulutusluotto soveltuu esimerkiksi arjen äkillisiin menoihin, kuten kodinkoneiden uusimiseen tai lomamatkaan. Asuntoluottoa käytetään puolestaan asunnon ostamiseen tai remontoimiseen. Opintoluotto taas on tarkoitettu opiskelijan elinkustannusten kattamiseen. Autoluotto puolestaan on erityisesti auton hankintaan tarkoitettu laina. Luottokortti taas on joustava ratkaisu arjen menoihin ja yllättäviin kuluihin, sillä luottokortin luottoa voi käyttää tarpeen mukaan ja maksaa takaisin omassa tahdissaan. On tärkeää muistaa, että luottoa ottaessa tulee aina harkita omaa maksukykyään ja varmistaa, että pystyy hoitamaan luoton takaisinmaksun sovitussa ajassa.

Mitä tulee ottaa huomioon valittaessa sopivaa luottoa?

Valittaessa sopivaa luottoa tulee ottaa huomioon seuraavat seikat: Luoton kokonaiskustannukset, johon sisältyy luoton korko sekä muut mahdolliset kulut. Luoton takaisinmaksuaika, eli kuinka pitkän ajan voit maksaa luottoa takaisin. Kuukausittainen takaisinmaksuerä, jonka tulee olla realistinen omiin tuloihin nähden. Lisäksi kannattaa selvittää luoton ehdot, kuten mahdolliset lyhennysvapaat kuukaudet, ja varmistaa, että luotonantaja on luotettava ja toimii vastuullisesti.

Miten luottotiedot vaikuttavat luoton saantiin ja mitä tapahtuu, jos luottotietoni ovat menneet?

Luottotiedot ovat oleellinen osa luotonantajan päätöksentekoprosessia. Ne antavat luotonantajalle tietoa hakijan aiemmasta maksukäyttäytymisestä ja siten auttavat arvioimaan, kuinka todennäköisesti hakija pystyy hoitamaan lainan takaisinmaksun. Jos luottotiedot ovat menneet, eli on merkintä maksuhäiriöistä, luoton saaminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Useimmat luotonantajat eivät myönnä luottoa henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintä, sillä se katsotaan liian suureksi riskiksi. Jos luottotietosi ovat menneet, ensisijaisena tavoitteena tulisi olla niiden palauttaminen kuntoon. Tämä tapahtuu hoitamalla maksuhäiriöiden aiheuttaneet velat ja odottamalla määrättyä aikaa, joka on yleensä 2-5 vuotta maksun suorittamisesta.

Samankaltaiset artikkelit