Mikä on pieni laina?Pieni laina edullisesti ja nopeasti

Pieni laina on rahoitusvaihtoehto, joka auttaa sinua selviämään tilapäisistä rahoitustarpeista. Se on lainatuote, jonka voit saada nopeasti tilillesi ilman suuria vaatimuksia tai takaisinmaksupaineita. Pienen lainan avulla voit rahoittaa esimerkiksi yllättävät menot tai hankkia jotain, mitä tarvitset heti.

Pieni laina on tyypillisesti yksityislaina, joka on mahdollista saada ilman vakuuksia. Koska lainasumma on pieni, lainan käsittely on nopeaa ja rahat saa yleensä heti tilille. Pienen lainan hakee usein henkilö, jolla on tarve saada rahaa nopeasti ja joka pystyy maksamaan lainan takaisin lyhyessä ajassa.

Pienen lainan määritelmä

Pienen lainan määritelmä on laina, jonka suuruus on tyypillisesti muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon. Pienen lainan avulla on mahdollista kattaa esimerkiksi odottamattomat menot tai tehdä pieniä hankintoja. Pieni laina on usein pikavippi tai joustoluotto, jotka ovat nopeita ja joustavia lainavaihtoehtoja.

Pienen lainan määritelmä voi vaihdella eri lainantarjoajien välillä, mutta yleisesti ottaen se on laina, jonka voit hakea ilman vakuuksia ja saada nopeasti tilillesi. Pienen lainan vuosikorko on yleensä korkeampi kuin suuremman lainan, mutta takaisinmaksuaika on lyhyempi, joten kokonaiskustannukset eivät välttämättä kasva suuriksi.

Pienen lainan tyypillinen koko

Pienen lainan tyypillinen koko on muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon. Lainan koko riippuu usein tarpeestasi ja takaisinmaksukyvystäsi. Pienen lainan voi saada esimerkiksi 10000 euron tai 12000 euron suuruisena, mutta yleisimmin haettu summa on muutama tuhat euroa.

Pienen lainan koko voi vaihdella, ja joissain tapauksissa voit hakea jopa suurempia lainoja. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainan koon tulee vastata tarvettasi ja takaisinmaksukykyäsi. Kannattaa aina harkita tarkkaan, kuinka suuren lainan todella tarvitset ja kuinka nopeasti pystyt maksamaan sen takaisin.

Milloin pieni laina on hyvä ratkaisu?

Pieni laina voi olla erittäin hyödyllinen ratkaisu monenlaisissa tilanteissa. Tässä tarkastelemme kolmea yleisintä tilannetta, joissa pieni laina voi olla paras ratkaisu.

Tilapäinen rahoitustarve

Kun kohtaat tilanteen, jossa sinulla on tilapäinen rahoitustarve, pieni laina voi olla juuri oikea ratkaisu. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi odottamattomat menot tai tilanteet, joissa maksat jotain suurempaa hankintaa osissa. Pieni laina voi auttaa sinua selviämään näistä tilanteista ilman, että sinun tarvitsee myydä omaisuuttasi tai ottaa suurempaa lainaa. On kuitenkin tärkeää, että maksat lainan takaisin sovitussa ajassa, jotta vältät lisäkustannukset.

Jos esimerkiksi olet suunnittelemassa rakennusprojektia ja tarvitset rahoitusta vain väliaikaisesti, pieni laina voi olla oikea ratkaisu.

Yllättävät menot

Elämässä tulee eteen tilanteita, joissa yllättävät menot saattavat ylittää budjetin. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi auton korjaus, lääkärikulut tai muut odottamattomat laskut. Pieni laina voi olla hyvä ratkaisu tällaisissa tilanteissa, sillä saat rahat nopeasti käyttöösi ja voit maksaa menot heti.

Esimerkiksi, jos sinulla on luottotili, voit nostaa sieltä pieniä lainoja tarpeen mukaan, jolloin sinulla on aina rahaa käytettävissä yllättäviin menoihin.

Rahat nopeasti tilille

Pieni laina voi olla hyvä ratkaisu myös silloin, kun tarvitset rahaa nopeasti. Lainapäätöksen saat yleensä nopeasti, ja rahat maksetaan tilillesi heti lainapäätöksen jälkeen. Tämä voi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, kun tarvitset rahaa nopeasti yllättävään menoon tai kun haluat tehdä ostoksen heti.

Esimerkiksi, jos tarvitset 2000 euroa tai 2700 euroa nopeasti, pieni laina voi olla oikea ratkaisu.

Miten voit hakea pientä lainaa?

Pienen lainan hakeminen on yksinkertaista ja nopeaa, ja se voidaan tehdä kokonaan verkon kautta. Ensimmäinen askel on täyttää lainahakemus, joka löytyy useimpien lainapalveluiden verkkosivuilta. Hakemuksessa sinulta kysytään perustietoja kuten nimi, osoite, tulotiedot ja mahdolliset velat. Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutaman minuutin.

A. Pienen lainan hakuprosessi

Pienen lainan hakuprosessi on suunniteltu olemaan mahdollisimman yksinkertainen ja nopea. Hakemuksen täyttämisen jälkeen se lähetetään lainanantajalle, joka käsittelee sen mahdollisimman nopeasti. Hakuprosessi on suunniteltu niin, että voit hakea lainaa milloin tahansa, missä tahansa, ja se on mahdollista myös mobiililaitteella.

B. Lainapäätöksen saaminen

Lainapäätöksen saaminen on nopeaa, ja yleensä saat päätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainapäätös tehdään automaattisesti, joten sinun ei tarvitse odottaa päiväkausia saadaksesi tietää, onko lainahakemuksesi hyväksytty vai ei. Tämä on erityisen tärkeää, jos tarvitset rahaa nopeasti yllättävien menojen kattamiseen.

Lue myös  Yhdistelylaina: Säästä rahaa ja vaivaa yhdellä lainalla

Yhteishakijan kanssa hakeminen voi parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa, joten se kannattaa pitää mielessä. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

C. Rahat heti tilillesi

Kun olet saanut myönteisen lainapäätöksen, rahat siirretään yleensä tilillesi heti. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää rahaa saman tien, vaikka olisitkin matkoilla tai muuten poissa kotoa. Tämä on erityisen kätevää, jos tarvitset rahaa nopeasti.

Jos tarvitset rahaa vielä nopeammin, voit tutustua lainaa heti -sivuumme, josta löydät lisätietoa aiheesta.

Mitä ottaa huomioon pientä lainaa hakiessa?

Pientä lainaa hakiessa on muutamia keskeisiä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon. Näitä ovat muun muassa vuosikorko ja muut lainakustannukset, takaisinmaksuajat ja -suunnitelma sekä vakuudet ja vakuudettomat lainat. Näiden seikkojen huolellinen tarkastelu auttaa sinua tekemään parhaan mahdollisen päätöksen rahoitustarpeesi suhteen.

Vuosikorko ja muut lainakustannukset

Yleensä pienissä lainoissa vuosikorko on korkeampi kuin suuremmissa lainoissa, koska lainanantajat pyrkivät kompensoimaan pienemmän lainasumman aiheuttamat kustannukset. On tärkeää ymmärtää, kuinka vuosikorko lasketaan ja mitä muita kustannuksia lainaan liittyy. Näin voit varmistaa, että laina on sinulle edullinen ja sopii budjettiisi.

Takaisinmaksuajat ja -suunnitelma

Pienen lainan takaisinmaksuaika on usein lyhyempi kuin suuremman lainan. On tärkeää, että ymmärrät, kuinka pitkä takaisinmaksuaika sinulle on tarjolla ja kuinka se vaikuttaa kuukausittaisiin maksuihisi. Suunnittele takaisinmaksu huolellisesti, jotta voit varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Vakuudet ja vakuudettomat lainat

Pieniä lainoja on saatavilla sekä vakuudellisina että vakuudettomina lainoina. Vakuudellinen laina vaatii jonkinlaisen vakuuden, kuten kiinteistön tai ajoneuvon, kun taas vakuudeton laina ei vaadi vakuuksia. Vakuudettomat lainat ovat yleensä kalliimpia, mutta niiden hakeminen on nopeampaa ja helpompaa. Harkitse, kumpi vaihtoehto sopii paremmin tilanteeseesi.

Jos olet harkinnassa suuremman lainan ottamista, kannattaa tutustua myös sivumme artikkeliin ”Lainaa 29000”. Siitä saat lisätietoa suurempien lainasummien hakuun liittyvistä seikoista.

Pienen lainan vertailu: miten löytää paras lainapaikka?

Pienen lainan ottaminen saattaa tuntua yksinkertaiselta tehtävältä, mutta se vaatii huolellista harkintaa ja vertailua. Tässä osiossa käymme läpi, miten löytää paras lainapaikka, kuinka kilpailuttaa lainoja ja mihin kiinnittää huomiota lainatarjouksissa.

Lainapaikkojen vertailu

On tärkeää ymmärtää, että lainapaikat eivät ole samanlaisia. Eri lainapaikat tarjoavat erilaisia ehtoja, korkoja ja maksuaikoja. Siksi on tärkeää vertailla eri lainapaikkoja ja niiden tarjoamia ehtoja ennen lopullista päätöstä.

Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen on tehokas tapa löytää paras mahdollinen lainatarjous. Tämä tarkoittaa, että haet lainaa useammasta paikasta ja vertailet saamiasi tarjouksia. Yleensä näin saat parhaan mahdollisen tarjouksen ja voit säästää merkittävästi rahaa.

Mihin kiinnittää huomiota lainatarjouksissa?

Lainatarjouksia vertaillessa on tärkeää kiinnittää huomiota useisiin seikkoihin. Ensinnäkin, on tärkeää tarkastella lainan korkoa. Toinen tärkeä seikka on lainan takaisinmaksuaika. On myös tärkeää ottaa huomioon mahdolliset piilokulut, kuten avausmaksut tai tilinhoitopalkkiot.

Jos olet epävarma siitä, miten vertailla lainoja tai miten kilpailuttaa niitä, voit lukea lisää sivustomme blogista, jossa käsitellään lainojen kilpailuttamista ja yhdistämistä.

Miten maksaa pieni laina takaisin?

Takaisinmaksusuunnitelman laatiminen

Pienen lainan takaisinmaksu alkaa aina suunnittelulla. Suunnitelma auttaa sinua hahmottamaan, kuinka paljon sinun tulee maksaa kuukausittain, jotta laina tulee maksettua sovitussa ajassa. Suunnittele budjettisi niin, että se sisältää lainanlyhennyksen lisäksi myös muut elämisen kustannukset. Muista, että suunnitelmallinen ja säännöllinen maksaminen on avain onnistuneeseen takaisinmaksuun.

Mahdolliset lisäkustannukset

Muista ottaa huomioon myös mahdolliset lisäkustannukset, kuten korkokulut, tilinhoitomaksut ja muut lainaan liittyvät kulut. Tällöin varmistat, että laina ei aiheuta yllättäviä kustannuksia ja voit suunnitella talouttasi paremmin. Joskus pieni laina saattaa sisältää myös muita kustannuksia, joten lue lainaehtosi huolellisesti.

Miten toimia, jos takaisinmaksu tuottaa ongelmia?

Jos takaisinmaksu tuottaa ongelmia, on tärkeää toimia heti. Ota yhteyttä lainanmyöntäjään ja selvitä, onko mahdollista sopia uudesta maksuaikataulusta. Useimmiten lainanmyöntäjät ovat valmiita auttamaan ja löytämään ratkaisun, joka sopii molemmille osapuolille. Vältä lisäongelmia ja -kuluja ottamalla yhteyttä ajoissa.

Halutessasi voit tutustua myös muihin lainavaihtoehtoihin, kuten nopeaan lainaan, joka voi olla sopiva ratkaisu esimerkiksi silloin, kun yllättävä menoerä ylittää budjettisi. Muista kuitenkin, että jokaisen lainan kanssa tulee noudattaa samaa suunnitelmallisuutta ja vastuullisuutta takaisinmaksussa.

Lue myös  Heti saatavilla olevat rahalainat

Pienen lainan, pikavipin ja joustoluoton erot

Kun rahoitustarve iskee, monet meistä kääntyvät pienen lainan, pikavipin tai joustoluoton puoleen. Kaikki nämä ovat käteviä ratkaisuja tilapäisen rahoitustarpeen tyydyttämiseen, mutta niillä on myös merkittäviä eroja, jotka on syytä ymmärtää.

Pieni laina on yleensä suhteellisen lyhytaikainen ja pienikokoinen laina, jota käytetään yleensä äkillisen rahoitustarpeen tyydyttämiseen. Pikavippi taas on eräänlainen pienlaina, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen, äkilliseen rahantarpeeseen. Joustoluotto on puolestaan jatkuva luotto, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan.

Pienlainan ja pikavipin välillä ei ole suurta eroa, mutta joustoluotto eroaa näistä molemmista merkittävästi. Joustoluotto on jatkuva luotto, jota voit nostaa tarpeesi mukaan, kun taas pienlaina ja pikavippi ovat kertaluontoisia lainoja.

Kumpi sopii paremmin sinulle: pieni laina, pikavippi vai joustoluotto?

Mikä näistä vaihtoehdoista sitten sopii parhaiten sinulle, riippuu täysin omasta tilanteestasi ja tarpeistasi. Jos tarvitset rahaa vain kerran ja tiedät, että voit maksaa lainan takaisin suhteellisen nopeasti, pieni laina tai pikavippi saattaa olla paras vaihtoehto.

Toisaalta, jos tarvitset jatkuvaa luottoa ja haluat joustavuutta lainan nostamisessa, joustoluotto saattaa olla parempi vaihtoehto. Joustoluotto antaa sinulle vapauden nostaa rahaa tarpeesi mukaan, mikä voi olla hyödyllistä, jos sinulla on epäsäännöllisiä tuloja tai jos et ole varma, kuinka paljon rahaa tarvitset.

Muista, että kaikissa lainoissa on omat kustannuksensa, joten on tärkeää ymmärtää lainan ehdot ennen lainapäätöksen tekemistä. Lisäksi, vaikka pieni laina voi olla hyvä ratkaisu tilapäiseen rahoitustarpeeseen, se ei ole aina paras ratkaisu pitkän aikavälin rahoitustarpeisiin.

Tutustu myös uuteen lainatuotteeseemme, joka saattaa tarjota sinulle juuri sen rahoitusratkaisun, jota olet etsinyt.

Pienen lainan yleisimmät kysymykset ja harhaluulot

Onko pienen lainan haku aina järkevää?

Pienen lainan hakeminen voi olla järkevää tietyissä tilanteissa, mutta se ei ole aina paras ratkaisu. Jos sinulla on tilapäinen rahoitustarve ja olet varma, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa, voi pieni laina olla hyvä vaihtoehto. On tärkeää, että teet realistisen suunnitelman lainan takaisinmaksusta ja otat huomioon mahdolliset muutokset taloudellisessa tilanteessasi. Muista, että lainan hakeminen on aina vastuullinen päätös, joka vaatii harkintaa ja suunnittelua.

Voiko pienen lainan saada ilman luottotietoja?

Yleensä lainaa ei myönnetä henkilölle, jolla ei ole luottotietoja. Luottotiedot ovat merkki siitä, että henkilö on hoitanut raha-asiansa hyvin ja pystyy todennäköisesti maksamaan lainan takaisin. Jos sinulla ei ole luottotietoja, voi olla vaikea löytää lainantarjoajaa, joka olisi valmis myöntämään sinulle lainaa. On kuitenkin olemassa joitakin lainantarjoajia, jotka saattavat myöntää pienen lainan ilman luottotietoja tietyin ehdoin.

Onko pienen lainan saaminen mahdollista ilman takaajia tai vakuuksia?

Pienen lainan saaminen ilman takaajia tai vakuuksia on mahdollista. Monet lainantarjoajat tarjoavat niin sanottuja vakuudettomia lainoja, joissa lainan myöntäminen ei edellytä takaajaa tai vakuutta. Lainan saaminen ilman takaajia tai vakuuksia saattaa kuitenkin vaikuttaa lainan hintaan ja ehtoihin, sillä lainantarjoajalle aiheutuu suurempi riski. On tärkeää, että vertailet eri lainantarjoajien tarjouksia ja ehtoja ennen lainapäätöksen tekemistä.

Pienen lainan hakeminen Lainapaikka.fi:n kautta

Miten Lainapaikka.fi auttaa pienen lainan haussa?

Lainapaikka.fi:n palvelu on suunniteltu helpottamaan juuri sinun lainanhakuasi. Palvelumme kautta voit hakea pientä lainaa yksinkertaisesti ja nopeasti. Pieni laina on usein yleensä tarpeen esimerkiksi äkillisten menojen kattamiseen tai vaikkapa unelmalomalle lähtemiseen. Lainapaikka.fi:n avulla voit saada lainapäätöksen jopa samana päivänä. Tämä mahdollistaa sen, että rahat ovat käytettävissäsi juuri silloin kun tarvitset niitä.

Lainapaikka.fi:n tarjoamat edut pientä lainaa hakiessa

Lainapaikka.fi tarjoaa useita etuja pientä lainaa hakiessa. Meiltä voit saada lainaa joustavilla ehdoilla ja kilpailukykyisellä korolla. Lisäksi palvelumme on täysin sähköinen, joten voit hakea lainaa milloin ja missä tahansa. Ei siis ole väliä, oletko kotona, töissä tai vaikkapa matkalla – lainanhaku onnistuu helposti ja vaivattomasti. Lainapaikka.fi:n kautta haettu opintolaina tai autolaina on myös hyvä esimerkki joustavista ja edullisista lainaratkaisuista.

Asiakkaiden kokemuksia pienen lainan hausta Lainapaikka.fi:n kautta

Asiakkaamme ovat antaneet paljon positiivista palautetta pienen lainan hausta Lainapaikka.fi:n kautta. Monet ovat kiitelleet palvelumme nopeutta ja helppokäyttöisyyttä. Lisäksi asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä joustaviin lainaehtoihimme ja kilpailukykyiseen korkotasoomme. Nämä kokemukset rohkaisevat meitä jatkamaan työtämme asiakkaidemme parhaaksi ja kehittämään palveluamme entistä paremmaksi.

Lue myös  Yhdistä luottokorttivelkasi ja säästä rahaa

Kirjoittajan vinkit: Parhaan pienen lainan löytäminen

Olen vuosien varrella huomannut, että pienissä lainoissa on suuria eroja. Olen työskennellyt rahoitusalan asiantuntijana jo useita vuosia ja haluan jakaa kanssasi tärkeitä vinkkejä, jotka olen oppinut matkan varrella. Tavoitteenani on auttaa sinua löytämään paras mahdollinen pieni laina juuri sinun tarpeisiisi.

Ensimmäinen vinkkini on aina vertailla eri lainantarjoajia. Tämä voi tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta moni saattaa silti unohtaa tämän tärkeän vaiheen. Onneksi palvelut, kuten Lainapaikka.fi, tekevät vertailusta helppoa ja nopeaa. Käyttämällä tällaista palvelua voit olla varma, että saat kattavan kuvan markkinoilla olevista vaihtoehdoista.

Toinen vinkkini koskee lainan kustannuksia. Moni tuijottaa vain lainan korkoa, mutta on tärkeää huomioida myös muut kulut, kuten nosto- ja tilinhoitomaksut. Nämä voivat nimittäin nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi. Tässäkin Lainapaikka.fi on oiva apu, sillä se laskee sinulle lainan todellisen vuosikoron, johon on laskettu mukaan kaikki lainasta aiheutuvat kulut.

Kolmas vinkkini on miettiä realistisesti, kuinka suuren lainan todella tarvitset ja kuinka nopeasti pystyt sen maksamaan takaisin. Pienet lainat houkuttelevat usein ottamaan hieman ylimääräistä, mutta muista, että jokainen lainattu euro on maksettava takaisin korkoineen.

Neljäs ja viimeinen vinkkini on lukea lainaehtojen pieni präntti huolellisesti. Tämä voi tuntua tylsältä, mutta se on ainoa tapa varmistaa, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ja velvoitteet.

Uskon, että näiden vinkkien avulla voit tehdä fiksuja päätöksiä pieniä lainoja ottaessasi. Muista, että lainan ottaminen on aina vastuullinen teko, joka vaatii huolellista harkintaa. Onnea matkaan!

Hyvät puolet:
  • Pieni laina voi tarjota nopean ratkaisun äkilliseen rahoitustarpeeseen.
  • Se on helppo ja yksinkertainen tapa saada rahaa pieniin menoihin.
  • Voit saada pieniä lainoja usein ilman vakuuksia tai takaajia.
  • Pieni laina on joustava, koska sen takaisinmaksuaika ja korot ovat usein neuvoteltavissa.
Huonot puolet:
  • Pienet lainat voivat olla suhteellisen kalliita korkeiden korkojen ja muiden maksujen vuoksi.
  • Ne voivat johtaa velkakierteeseen, jos niitä käytetään väärin tai jos takaisinmaksu ei onnistu.
  • Pienlainoilla on usein lyhyt takaisinmaksuaika, mikä voi aiheuttaa paineita taloudelle.
  • Pienlainojen hakeminen voi vaikuttaa negatiivisesti luottotietoihin ja luottokelpoisuuteen.
Mikä on pieni laina?

Usein kysytyt kysymykset

Miten pieni laina voi auttaa tilapäisessä rahoitustarpeessa?

Pieni laina voi olla erinomainen ratkaisu tilapäiseen rahoitustarpeeseen, sillä se tarjoaa nopean ja joustavan tavan hankkia lisärahoitusta odottamattomiin menoihin. Pieni laina voi esimerkiksi auttaa kattamaan äkilliset auton korjauskulut, lääkärikulut tai muut yllättävät menot. Lisäksi pieni laina voi tarjota taloudellista joustavuutta silloin, kun palkkapäivään on vielä aikaa, mutta laskut pitäisi maksaa. Pienen lainan etuna on myös se, että sen takaisinmaksuaika on usein lyhyempi ja korkokulut pienemmät kuin suuremmilla lainoilla. Lainapaikka.fi tarjoaa useita pienlainavaihtoehtoja, joiden avulla voit rahoittaa äkilliset menot nopeasti ja helposti.

Mistä asioista tulee olla tietoinen hakiessa pientä lainaa?

Hakiessasi pientä lainaa, sinun tulee olla tietoinen lainan kokonaiskustannuksista, kuten koroista ja mahdollisista palvelumaksuista. Tarkista myös laina-aika ja se, kuinka joustavasti voit maksaa lainan takaisin. On tärkeää ymmärtää, että myöhästymiset ja maksamattomat lainat voivat vaikuttaa luottotietoihisi. Lisäksi, varmista, että valitset luotettavan lainantarjoajan.

Kuinka nopeasti voin saada pienen lainan tililleni?

Pienen lainan voi saada tililleen jopa saman päivän aikana, kun hakemus on hyväksytty. Nopeus riippuu kuitenkin pankista ja lainanantajan käsittelyajasta.

Mihin tarkoituksiin voin käyttää pientä lainaa?

Pieni laina voi olla hyödyllinen moniin erilaisiin tarkoituksiin. Se voi auttaa kattamaan odottamattomat menot, kuten auton korjaukset tai lääkärikulut. Pieni laina voi myös olla apuna suurempien hankintojen, kuten kodinkoneiden tai elektroniikan, rahoittamisessa. Lisäksi pieni laina voi auttaa tasapainottamaan taloutta kuukausien välillä, jos tulosi vaihtelevat tai jos sinulla on suurempia menoja tietyissä kuukausissa. Pieni laina voi myös olla hyödyllinen lomamatkan, häiden tai muiden erityistilaisuuksien rahoittamisessa.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia hakiessani pientä lainaa?

Pienissä lainoissa ei yleensä vaadita vakuuksia tai takaajia, mutta lopullinen päätös riippuu aina lainanantajan arvioimasta luottoriskistä.

Samankaltaiset artikkelit